Τι τρώμε σήμερα; Μια πανεύκολη, πεντανόστιμη σούπα με αρακά σε συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Μια εναλλακτική πρόταση για το Κυριακάτικο τραπέζι σας.

Συστατικά:

3 κούπες ζωμό κοτόπουλου
1/3 της κούπας φύλλα μέντας ή δυόσμο
1 κιλό φρέσκα καθαρισμένα ή κατεψυγμένα μπιζέλια
φύλλα κάρδαμου και έξτρα ελαιόλαδο για σερβίρισμα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε το δυόσμο και τα μπιζέλια. Καλύπτουμε με το καπάκι αφήνουμε να φτάσουν σε σημείο βρασμού.
Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπιζέλια, αλλά το χρώμα τους να είναι έντονο πράσινο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αμέσως τη χτυπάμε μέσα στην κατσαρόλα με ένα ραβδομπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε περίπτωση που δεν έχουμε ραβδομπλέντερ μπορούμε να τη βάλουμε σε δόσεις και να τη χτυπήσουμε σε ένα κανονικό μπλέντερ.
Όσο την αφήνουμε μέσα στη ζεστή κατσαρόλα η σούπα μας θα χάσει το λαμπερό πράσινό της χρώμα. Οπότε σε αυτό το σημείο θέλει προσοχή και να δουλέψουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε.
Με μια κουτάλα βάζουμε σε ατομικά μπολ. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και φύλλα κάρδαμου.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr