Γλυκιά λιχουδιά από τον Άκη Πετρετζίκη - Πανεύκολο & γρήγορο κέικ με ξηρούς καρπούς και καφέ

Μια διαφορετική γλυκιά πρόταση παρουσιάζει ο αγαπημένος μας σεφ για συνοδεία του καφέ ή του τσαγιού μας...

Συστατικά:

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
140 γρ. βούτυρο μαλακό
3 αυγά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. καφέ στιγμής σε κόκκους
1 πρέζα αλάτι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκ. με τρύπα για κέικ και την αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν για τουλάχιστον 6-8 λεπτάΠροσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξουμε το άλλο.

Προσθέτουμε το αλεύρι, μία πρέζα αλάτι, αμύγδαλα και μετά τον καφέ… Ανάλογα με τι αποτέλεσμα θέλουμε ανακατεύουμε περισσότερο ή λιγότερο το μείγμα. Αν θέλουμε μια γενική αρωματική νότα του καφέ ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσουν οι κόκκοι του καφέ μέσα στη ζύμη. Αντίθετα αν θέλουμε να βρίσκουμε το άρωμα του καφέ στο "δόντι" ανακατεύουμε ελάχιστα

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που βάζουμε μέσα του. Το αφαιρούμε από τη φόρμα αφού παραμείνει μέσα για κανένα πεντάλεπτο. Σερβίρουμε για πρωινό κυρίως

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr