Αυτοί είναι οι 6 τσακωμοί που δεν κάνει το ζευγάρι πριν αποκτήσει παιδί
Φυσικά η δημιουργία οικογένειας φέρνει στο προσκήνιο ολοκαίνουργιες αιτίες για καυγά! Για παράδειγμα, ο πρώτος καυγάς από τότε που γίνατε γονείς μπορεί να έγινε για το όνομα που θα δώσετε στο μωρό.
Και αυτή είναι μόνο η αρχή …γιατί έπεται συνέχεια. Πάρτε μια μικρή γεύση!
Αν κακομαθαίνετε το παιδί σας πάρα πολύ
«Ω, εμείς ποτέ δεν θα αφήσουμε το παιδί μας να γίνει ένα κακομαθημένο παλιόπαιδο», είναι μια σκέψη που περνάει από το μυαλό του καθένα …μέχρι που γίνεται γονιός. Συνήθως οι μπαμπάδες είναι εκείνοι που κακομαθαίνουν τα παιδιά και η μαμά προσπαθεί να επιφέρει τάξη και πειθαρχία.
Μπορεί λοιπόν να τσακωθείτε με τον σύντροφό σας από κάτι πολύ απλό όπως αν είναι ώρα για γλυκό και τα πάρα πολλά παιχνίδια μες στο σπίτι.
Αν νταντεύετε το παιδί σας πάρα πολύ
Όταν το παιδί σας πέφτει κάτω και χτυπάει, το ένστικτό σας λέει να τρέξετε να το πάρετε στην αγκαλιά σας και να το παρηγορήσετε με φιλιά. Η απάντηση του συζύγου σας είναι: «Σήκω, είσαι μια χαρά.» Και κάπου εδώ ξεκινά ο καυγάς.
Ποιος άλλαξε την τελευταία πάνα
Σε κανέναν λογικό άνθρωπο δεν αρέσει να αλλάζει πάνες. Και μπορεί στο πρώτο παιδί η προθυμία να είναι μεγάλη, όσο όμως μεγαλώνει η οικογένεια, τόσο αυξάνονται και οι εντάσεις. Το καλύτερο είναι οι ευθύνες να μοιράζονται!
Πότε να καλέσετε τον γιατρό
Αν είναι να μιλάτε με τον παιδίατρο για κάθε ανησυχία που έχετε και αφορά την υγεία του παιδιού σας, τότε δεν θα κλείσετε ποτέ το τηλέφωνο, επισημαίνει το baby.gr. Και η διαφορά μεταξύ κάτι ακίνδυνου και σοβαρού δεν είναι πάντα προφανής. Κάποιος από εσάς θα θέλει να πάτε κατευθείαν στον γιατρό και κάποιος άλλος θα επιμένει να περιμένετε. Ίσως θα πρέπει να εξασφαλίσετε και μια τρίτη ή τέταρτη γνώμη.
Ποιος θα σηκωθεί το βράδυ
Μετά την άφιξη του μωρού, ο ύπνος γίνεται ξαφνικά ένα πράγμα που πρέπει να μοιράζεται, είτε με βάρδιες είτε με διαπραγματεύσεις.
Προσπαθήστε να μην γίνεστε ανταγωνιστικοί και αποφύγετε τις φράσεις τύπου "Είμαι πιο κουρασμένη/ος από εσένα".
Για να αποφευχθούν οι διαφωνίες φροντίστε να φτιάξετε ένα πρόγραμμα με βάρδιες μαζί με τον/την σύντροφό σας. Εάν για παράδειγμα ο ένας γονέας εργάζεται και η άλλος μένει στο σπίτι με το μωρό, μπορείτε να κανονίσετε το πρόγραμμα έτσι ώστε ο εργαζόμενος γονέας να κοιμάται περισσότερο τις καθημερινές αλλά να παίρνει τη σκυτάλη τα Σαββατοκύριακα ώστε να ξεκουράζεται και ο άλλος μετά από μια κουραστική εβδομάδα.
Να θυμάστε ότι η στέρηση ύπνου μπορεί να κάνει τους ανθρώπους οξύθυμους, καταθλιπτικούς και πιο επιρρεπείς σε καυγάδες. Λίγες ώρες επιπλέον ύπνου όμως μπορούν να κάνουν εκπληκτική διαφορά στην διάθεση και την συμπεριφορά σας.
Ποιο φαγητό είναι κατάλληλο για το μωρό
Κόβετε σε μικρές μπουκίτσες ακόμα και τις κοτομπουκίτσες ενώ η μερίδα σας φαίνεται μια χαρά. Αλλά κατά τη γνώμη του συντρόφου σας, το παιδί είναι αρκετά μεγάλο για να τρώει μόνο του και η μερίδα θα έπρεπε να είναι μικρότερη. Σας φαίνεται οικείο;
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr