Η Ντίνα Νικολάου δημιουργεί: Υπέροχο ρολό κοτόπουλου γεμιστό με ανθότυρο και πιπεριές Φλωρίνης
Ανοιξιάτικο κοτοπουλάκι γεμιστό με ανθότυρο. Μπορείτε να το σερβίρετε με ζυμαρικά ή με μια μεγάλη, πράσινη, δροσερή σαλάτα.
Υλικά:
*Για 4 άτομα
*Για τα ρολά
2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και κόκαλα
½ κοφτό κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 πιπεριές Φλωρίνης (φρέσκες ή από βαζάκι και στραγγισμένες), κομμένες σε λεπτές λωρίδες
100 ml ελαιόλαδο
300 ml λευκό γλυκό κρασί
400 ml ζωμός κοτόπουλου
*Για τη γέμιση
½ φλιτζ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
1 φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
½ φλιτζ. ντοματίνια, πολύ ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ευχαριστούμε το dinanikolaou.gr και την Ντίνα Νικολάου για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση:
Κοτόπουλο: Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω στη μέση ώστε να αποκτήσω 4 κομμάτια. Τα απλώνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα, τα σκεπάζω με ένα δεύτερο κομμάτι και τα κοπανίζω καλά με το ειδικό σφυράκι για κρέας (ή με ένα βαρύ γουδοχέρι ή με έναν χονδρό και βαρύ πλάστη), μέχρι να λεπτύνουν, να μαλακώσουν ελαφρώς και να απλώσουν.
Τα αλατοπιπερώνω, τα πασπαλίζω με το τζίντζερ και τη ρίγανη και τα αφήνω κατά μέρος.
Γέμιση: Σε ένα μπολ βάζω τη φέτα, το ανθότυρο, τα ψιλοκομμένα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ρολά: Ανακατεύω πολύ καλά το μείγμα γέμισης, το μοιράζω στα φιλέτα, το απλώνω με τη ράχη ενός κουταλιού και από πάνω μοιράζω τις λωρίδες πιπεριάς. Τυλίγω κάθε φιλέτο σε ρολό και δένω με σπάγκο μαγειρικής σε δυο-τρία σημεία.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω τα τυλιγμένα ρολά για 2 - 3 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε εύκολα. Τα γυρίζω λίγο και τα σοτάρω για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και σε εκείνο το σημείο και συνεχίζω να τα γυρίζω μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα παντού.
Σβήνω με το κρασί, μαγειρεύω για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω το ζωμό. Τον αφήνω να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω τα ρολά για 35 - 40 λεπτά περίπου, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο ακόμη ζωμό ή νερό ώστε να μείνει λιγοστή και δεμένη σάλτσα στο τέλος.
Τα σερβίρω ζεστά, με τη σάλτσα τους και, αν θέλω, συνοδεύω με ταλιατέλες απλές, πράσινες (σπανακιού) ή ανάμεικτες.
Who is Who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr