Ο Γιάννης Λουκάκος μας προτείνει απολαυστικό milkshake με μπανάνα και φιστικοβούτυρο

Ένα απολαυστικό ρόφημα ότι πρέπει για να δροσιστείτε αλλά ταυτόχρονα και γλυκαθείτε...

ΥΛΙΚΑ

Για το milkshake
680 γρ. παγωτό βανίλια
280 γρ. μπανάνες, κομμένες σε κομμάτια
140 γρ. φιστικοβούτυρο
80 γρ. γάλα
2 γρ. αλάτι
Σαντιγί, για το σερβίρισμα
Καραμελωμένα κορν φλέικς,  για το σερβίρισμα

Για τα καραμελωμένα κορν φλέικς
125 γρ. κορν φλέικς
30 γρ. γάλα, σκόνη
309 γρ. ζάχαρη
2 γρ. αλάτι
65 γρ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής​

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το milkshake
Στο κάδο του μπλέντερ ομογενοποιούμε τη μπανάνα μαζί με το φιστικοβούτυρο και το γάλα. Προσθέτουμε το παγωτό και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σερβίρουμε σε ποτήρια με τη σαντιγί και το μίγμα των καραμελωμένων νιφάδων καλαμποκιού.

Για τα καραμελωμένα κορν φλέικς
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και το βούτυρο. Στρώνουμε το μίγμα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  160  μέχρι να καραμελώσουν.

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr