Ορίστε η συνταγή για το πολυαγαπημένο, κλασσικό αλλά και δύσκολο μπιφτέκι: Ακολουθήστε κατά γράμμα
Τα μυστικά για ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά όλων, το κλασσικό μπιφτέκι!
Συστατικά:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος με μπόλικο λίπος
2 αβγά
2 ντομάτες μέτριες χωρίς φλούδες και σπόρια τριμμένες
Μπαγιάτικη ψίχα από 3-4 φέτες ψωμί μουσκεμένη και στυμμένη,
1 κρεμμύδι τριμμένο,
1 κ.σ. μουστάρδα,
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο,
3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο,
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει λίγο. Πλάθουμε τα μπιφτέκια σχετικά μεγάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ στο φούρνο για 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Tip: Προσθέστε όποιο μπαχαρικό σας αρέσει καθώς και μυριστικά.
Πηγή: www.gourmed.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr