O Άκης σε τοπ συνταγή για να ξεκινήσει η εβδομάδα: Σκιουφιχτά μακαρόνια με τόνο

Ένα πιάτο με άρωμα Κρήτης & γεύση θάλασσα!

Συστατικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης ή άλλες κομμένες σε μικρούς κύβους 0,5 εκ.
10 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
400 γρ χρωματιστά ντοματίνια κομμένα στη μέση
300 γρ τόνος Αλοννήσου σε κονσέρβα (καθαρό βάρος)
400 γρ σιουφηχτά μακαρόνια
3 κ.σ. κάπαρη καλά ξεπλυμένη για το σερβίρισμα
αλάτι και πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα
Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα και προσθέτουμε την πιπεριά και το θυμάρι. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες και τον τόνο αφού τον κόψουμε πρώτα σε κομματάκια. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. (σκεπάσμένο τα πρώρα 5 και ξεσκέπαστο τα επόμενα 5).
Αφαιρούμε τα κλωναράκια του θυμαριού
Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε βραστό αλατισμένο νερό  βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με τη σάλτσα μέσα στο τηγάνι
Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σε αυτό τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά την κάπαρη και έτσι τραγανή και ελαφρά αλμυρή που είναι τη ρίχνουμε επάνω από τα ζυμαρικά καθώς τα σερβίρουμε

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό. ​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr