O Άκης σε μια συνταγή με άρωμα... Πόλης: Πεντανόστιμα μπουρεκάκια με κιμά

Συνοδέψτε τα με σαλάτα & θα έχετε ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα!

Συστατικά
Για τη γέμιση

3 κ.σ. λάδι
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
4 κρεμμύδια
400 γρ. χοιρινό κιμά
μια χούφτα κουκουνάρια
αλάτι
πιπέρι
κανέλα
μια χούφτα βερύκοκα ξερά ψιλοκομμένα
Για τα φύλλα

 4 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ
200 γρ βούτυρο λιωμένο 
150 γρ νερό
1 πακέτο φύλλα κρούστας

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα βαθύ τηγάνι που το έχουμε κάψει σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να μαραθούν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε και αυτόν μέχρι να καβουρδιστεί καλά και προσθέτουμε και τα κουκουνάρια.
Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, την κανέλα και τα βερύκοκα.
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά του κιμά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στο πλάι.
Σ΄ενα βαθύ μπώλ ρίχνουμε τα αυγά και το γιαούρτι και τα χτυπάμε με τη βοήθεια ενός σύρματος μέχρι που να αφρατέψει λίγο το μείγμα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα έχουμε λιώσει το βούτυρο και το προσθέτουμε αυτό στο μπολ με τα αυγά καθώς επίσης και το νερό.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Το μείγμα πρέπει να είναι πολύ αραιό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Συνήθως οι συσκευασίες των φύλλων στην αγορά έχουν μέσα γύρω στα 12 φύλλα.
Με αυτά θα φτιάξουμε 4 μπουρέκια ως εξής:
Βάζουμε ένα φύλλο πάνω στον πάγκο εργασίας μας με τη στενή του πλευρά προς τα εμάς.
Με ένα κουτάλι βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα με τα αυγά πάνω στο φύλλο.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου απλώνουμε το μείγμα καλά παντού πάνω στο φύλλο.
Βάζουμε ένα δεύτερο φύλλο ακριβώς πάνω από το πρώτο.
Και σε αυτό πάλι βάζουμε από το μείγμα του αυγού κτλ και προσθέτουμε και ένα τρίτο φύλλο στο οποίο ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
Χωρίζουμε τη γέμιση με τον κιμά στα 4.
Παίρνουμε το ¼ από αυτή  τη γέμιση και την απλώνουμε σε μια γραμμή παράλληλα με τη μεγάλη πλευρά του φύλλου και σε απόσταση 3-4 εκ από αυτή την άκρη του. Δεν βάζουμε γέμιση πέρα ως πέρα αλλά έως 2 εκ. από τις δύο πάνω και κάτω άκρες του ώστε όταν το τυλίξουμε να μην φύγει η γέμιση.
Τυλίγουμε προς τα μέσα τις δύο  πάνω και κάτω άκρες του φύλλου ώστε να σκεπάσουν ελαφρά τη γέμιση και μετά ρολάρουμε το φύλλο ώστε να φτιάξουμε ένα μπουρέκι.
Το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι καλά βουτυρομένο.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο ώστε να φτιάξουμε άλλα 3 μπουρέκια που τα βάζουμε και αυτά στο ταψί. Δεν πρέπει να εφάπτονται μεταξύ τους.
Περιχύνουμε από πάνω με το μίγμα των αυγών που μας έχει περισέψει με τη βοήθεια ενός πινέλου.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά. 
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ώστε να κόβονται εύκολα και σερβίρουμε σε φέτες που καλύτερα να τις κόψουμε με πριονωτό μαχαίρι.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό. ​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr