Πώς να φτιάξεις το καλύτερο σπιτικό τζατζίκι; Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει το μυστικό του (βίντεο)

Μια τέλεια συνταγή για το πιο γνωστό συνοδευτικό της ελληνικής κουζίνας.

Συστατικά

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αγγούρι
1/3 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί ή μυλόξυδο
¼ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

σπιτικές πίτες
ελαιόλαδο
φρέσκα μυρωδικά

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη.
Βάζουμε το αγγούρι μέσα σε μια πετσέτα, που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι και την 1 κ.σ. από το μηλόξυδο.
Στραγγίζουμε πολύ καλά το αγγούρι μας με την πετσέτα, πρέπει να τη σφίξουμε πολύ για να φυγει όλη η υγρασία.
Βάζουμε το γιαούρτι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αγγούρι και τις άλλες 2 κ.σ. μηλόξυδο.
Χτυπάμε το σκόρδο στο γουδί μαζι με ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στο γιαούρτι.  
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο,τον προσθέτουμε στο γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με πίτες για σουβλάκι, φρέσκα μυδωδικά και ελαιόλαδο.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό. ​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr