Μπάρες σοκολάτας με ξηρούς καρπούς από τον εκπληκτικό μας Άκη Πετρετζίκη

Αυτή τη συνταγή μπορείτε να την κάνετε όπως σας αρέσει με τα υλικά της αρεσκείας σας!

Συστατικά
50 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
1 ½ κ.σ. μέλι
50 ml ουίσκι
90 γρ. μπισκότα
175 γρ. αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, κεράσια, βερύκοκα)
30 γρ. φουντούκια
30 γρ. φυστίκια Aιγίνης
1 κ.γ. σκόνη κακάο
κακάο για πασπάλισμα

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Πάνω από την κατασαρόλα βάζουμε ένα αλουμινένιο σκεύος στο οποίο βάζουμε μέσα τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.

Παίρνουμε ένα γυάλινο μπολ και ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Σπάμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.
Με το που λιώσει η σοκολάτα απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κακάο, το μέλι και το ουίσκι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Όλο το μείγμα της σοκολάτας το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τα φρούτα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
Χρειαζόμαστε ένα ταψί 20x25 εκ. το οποίο αλείφουμε με βούτυρο και από πάνω βάζουμε λαδόκολλα.
Ρίχνουμε το μέιγμα στο ταψί και απλώνουμε μέχρι τις άκρες. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάζουμε, πασπαλίζουμε με κακάο και κόβουμε σε ορθογώνιες μπάρες.

Tip
Τις μπάρες τις συντηρούμε στο ψυγείο!  Μπορούμε να προσθέσουμε υλικά της αρεσκείας μας! 

 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr