Ο Άκης για σήμερα μας ετοιμάζει κάτι ελαφρύ & νόστιμο: Μούσλι με βρώμη, πορτοκάλι και μούρα
Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
Συστατικά
70 γρ. βρώμη
2 κ.σ. λιναρόσπορο σε σκόνη
300 ml βραστό νερό
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
175 γρ. γιαούρτι
2 πορτοκάλια
100 γρ. από διάφορα μούρα
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρώμη, το λιναρόσπορο, το ξύσμα από 2 πορτοκάλια και το σιρόπι αγαύης.
Ρίχνουμε το βραστό νερό στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να κρυώσει το μείγμα μας.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το ψυγείο και προσθέτουμε 100 γρ. από το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μούσλι σε μπολάκια ή βαζάκια.
Κόβουμε τα πορτοκάλια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε πάνω από το μούσλι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γιαούρτι και διακοσμούμε με τα μούρα.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr