Φοβερά κοχύλια με πέστο κολοκύθας από τον εκπληκτικό μας Άκη Πετρετζίκη
Ένα πεντανόστιμο πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε!
Συστατικά
1 ολόκληρη μικρή κολοκύθα γύρω στο 1,5 κιλό
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ. φέτα
3 σκ. σκόρδο
1/8 κ.γ. σκόνη μουστάρδας (προαιρετικά)
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
500 γρ. κοχύλια ή άλλο κοντό ζυμαρικό
εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε ζυμαρικά χωρίς γλουτένη
μερικά φύλλα μουστάρδας ή μιζούνα ή φρέσκο κόλιανδρο για σερβίρισμα
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα και τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε κύβους ½ με 1 εκ.
Ραντίζουμε την κολοκύθα με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15- 25 λεπτά, ώστε να φύγει αρκετή από την υγρασία της κολοκύθας
Τη μισή από την κολοκύθα, την περνάμε από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τα 100 γρ φέτα, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μισό από τον ξερό κόλιανδρο, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο για να γίνει ένα ωραίο πέστο (ανάλογα με το πόσο ζουμερή είναι η κολοκύθα προσθέτουμε και το ανάλογο ελαιόλαδο ώστε να βγει ένα αρκετά αραιό πέστο σαν ελαφρύ γιαούρτι)
Παράλληλα βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την πέστο
Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ξερό κόλιανδρο στους κύβους κολοκύθας που έμειναν και ανακατεύουμε με την υπόλοιπη φέτα
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα λαχανικά μας.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr