O Άκης μεγαλουργεί & μας ταξιδεύει στο Μεξικό: Φανταστικές τορτίγιες με κοτόπουλο
Μια συνταγή... όνειρο!!!!
Συστατικά
2 φιλέτα κοτόπουλο, χωρίς δέρμα και κόκαλο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
300 γρ. ντοματίνια
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. κύμινο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές φέτες
100 γρ. καλαμπόκι
1 κονσέρβα φασόλια(400 γρ.)
½ κ.γ. μπούκοβο
1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί τσένταρ(150 γρ. για την γέμιση, 50 γρ. για πασπάλισμα)
6-8 τορτίγιες
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κοτόπουλο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει, σε δυνατή φωτιά.
Παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο, τα κόβουμε στη μέση και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε στο τηγάνι μας λίγο ελαιόλαδο και τα φιλέτα μας.
Μόλις πάρουν καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα από πάνω.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά(πάντα σε σχέση με το πόσο μεγάλα είναι τα φιλέτα μας).
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε οριζόντιες, λεπτές φέτες.
Για την γέμιση
Βάζουμε στη φωτιά το ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, αφού πρώτα το σκουπίσουμε καλά από τα λάδια. Ρίχνουμε τα τοματίνια ολόκληρα χωρίς λάδι και τα αφήνουμε να ψηθούν (μέχρι να καπνιστούν).
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε μαζί με ελαιόλαδο στο τηγάνι μας. Με μία τσιμπίδα σπάμε τα ντοματίνια.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι μας: κύμινο, την πιπεριά, το καλαμπόκι, τα φασόλια, το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλα.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση για περίπου 3-4 λεπτά, αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο μέσα στη σάλτσα και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το τριμμένο τυρί για να δέσει το μείγμα μας. Ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τις τορτίγιες με 2-3 κ.σ. από την γέμισή μας, τις τυλίγουμε με την πλευρά που ανοίγει από κάτω και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί(25*35 εκ).
Αφού στρώσουμε όλο το ταψί, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και μπόλικο τυρί τσενταρ τριμμένο.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr