Ο Άκης υποδέχεται τα πρώτα κρύα με φανταστική συνταγή: Σούπα με φακές και χοιρινό κότσι

Μια διαφορετική φακή!

Συστατικά
Για το κότσι

1 κότσι χοιρινό
1 κρεμμύδι ξερό στα 4
2 καρότα σε ροδέλες
2 στικ από σέλερυ
θυμάρι φρέσκο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι και πιπέρι
Για τις φακές

λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
250 γρ. φακές ψιλές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
φρέσκο μαιντανό για το σερβίρισμα
αλάτι και πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για το κότσι

Το ξεπλένουμε καλά. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με όλα τα υλικά και αρκετό νερό ώστε να το σκεπάζει και το αφήνουμε να βράσει για 3 ώρες… στο τέλος θα έχει γίνει πάρα πολύ μαλακό το κρέας και θα διαλύεται..
Το αφήνουμε να κρυώσει στο ζουμί του.
Για τις φακές

Καλό είναι να δώσουμε μια βράση στις φακές και να τις σουρώσουμε. Κρατάμε σε ένα μπολ.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τις φακές. Προσθέτουμε 1 λίτρο από το ζωμό του χοιρινού, τα μυρωδικά μας και βράζουμε για μισή ώρα ή μέχρι οι φακές μας να είναι έτοιμες. Προς το τέλος βάζουμε αλάτι.
Λίγο πριν ετοιμαστούν οι φακές αφαιρούμε το λίπος και τα κόκαλα από το κότσι και κάνουμε το κρέας μικρά κομμάτια με το χέρι μας.
Ανακατεύουμε τις φακές με το κρέας και αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλο ζωμό!

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr