Ο Άκης Πετρετζίκης ξεκινάει με φαγητάκι - όνειρο την εβδομάδα μας: Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι
Ιδανικό για κρύες μέρες όπως η σημερινή!
Συστατικά
3 φιλέτα κοτόπουλο
χυμό και φλούδες από 2 λεμόνια
δενδρολίβανο μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
2 κ.σ. βούτυρο
250 ml νερό
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο σε διαγώνιες λεπτές λωρίδες.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κοτόπουλα μέσα και τους δίνουμε καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και το δενδρολίβανο και το σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
Ύστερα ρίχνουμε το βούτυρο, τις φλούδες λεμονιού και τις δάφνες.
Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Έπειτα ρίχνουμε το νερό και το ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι ή με μια μεμβράνη που καλό είναι να τις κάνουμε μερικές τρυπούλες για να φύγει ο αέρας.
Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο και να έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά.
Σερβίρουμε αμέσως για να μη στεγνώσει το φαγητό μας.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr