Όταν η τίγρη έκανε έρωτα με το λιοντάρι γέννησαν το ωραιότερο μωρό του ζωικού βασιλείου - Δείτε φωτό & video

Liger: Το μωρό από την διασταύρωση μιας τίγρη και ενός λιονταριού.

Μια τίγρη και ένα λιοντάρι έμεναν για χρόνια σε γειτονικά κλουβιά. Όταν ήρθε η εποχή οίστρου για την τίγρη, η διοίκηση έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στο να τα αφήσει να ζευγαρώσουν ή να αντιμετωπίσει μια οργισμένη τίγρη που ζητά απελπισμένα ταίρι, καθώς είχαν συνηθίσει ο ένας την παρουσία του άλλο επέλεξαν το πρώτο.

Ο  Έρικ Αϊραπετιάν, διευθυντής του πάρκου μιλώντας για την στιγμή που έμαθαν για την εγκυμοσύνη της τίγρης:  «Όταν διαπιστώσαμε ότι η τίγρης ήταν έγκυος, ήμασταν πανευτυχείς, είναι τόσο σπάνιο, υπάρχουν μόλις 20 liger στον κόσμο».

Ο Τσάρος, όπως ονομάστηκε το μωρό liger   γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου και  πλέον είναι 2,5μηνών ενώ ζυγίζει 5 κιλά.  «Η μητέρα του, η Πριγκίπισσα, η μοναδική τίγρης του πάρκου, δυσκολεύτηκε στη γέννα και δεν μπορεί να το θηλάσει. Γέννησε τρία μωρά αλλά μόνο ο Τσάρος επέζησε. Μωρά σαν αυτά είναι εξαιρετικά σπάνια και γενικά είναι πιο αδύναμα από τα λιονταράκια ή τα τιγράκια, ενώ τα αρσενικά του είδους αυτού είναι στείρα» εξηγεί ο Ντμίτρι Μιλοσέρντοφ, ερευνητής στο Μουσείο Darwin της Μόσχας και προσθέτει: «Αλλά αν τα φροντίζεις, μπορούν να μεγαλώσουν και να ζήσουν πολύ».

Τώρα το μέγεθος του Τσάρου δεν ξεπερνά αυτό μιας μεγάλης γάτας, αλλά όταν ο μικρός μας βασιλιάς θα έχει μεγαλώσει, θα είναι σίγουρα βαρύτερος από τους γονείς του.

Ligers και tiglons -τα μωρά μιας λέαινας και ενός τίγρη- γεννιούνται μόνο σε καθεστώς αιχμαλωσίας. «Τα υβρίδια αυτά δεν τα βρίσκεις ελεύθερα στη φύση. Πρωτίστως γιατί τα λιοντάρια ζουν στην Αφρική και οι τίγρεις στις ζούγκλες της Ασίας. Δεν διασταυρώνονται παρά μόνο στην Ινδία, αλλά και εκεί οι περίοδος είναι πολύ διαφορετική για το καθένα» σημειώνει ο Μιλοσέρντοφ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr