Εντυπωσιακά λιγκουίνι με τσουκνίδα και φέτα από τον ευφάνταστο Άκη Πετρετζίκη

Στο τέλος του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης τσιμπάνε πολύ λιγότερο και είναι πιο τρυφερές! Δεν είναι πιάτο για το καλοκαίρι! 

Συστατικά
400 γρ. ζυμαρικά
1-2 μάτσα τσουκνίδες
200-300 γρ. φέτα
ελαιόλαδο
μια χούφτα αμύγδαλα
λίγο σκόρδο

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
2 λεπτά πριν να είναι έτοιμα ρίχνουμε μέσα τις τσουκνίδες, αφού τις έχουμε ξεπλύνει καλά έχουμε αφαιρέσει τα χοντρά κοτσάνια τους, και τα έχουμε κόψει στα 2. 
Βράζουμε για 2 λεπτά και σουρώνουμε. Κρατάμε λίγο από το νερό στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα αμύγδαλα που τα έχουμε κάνει τρίμμα μαζί με το σκόρδο στο μούλτι σε μέτρια φωτιά. 
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά με τις τσουκνίδες, τη φέτα σε κομμάτια και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και λίγο ζωμό από το βράσιμο αν χρειάζεται. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά. 
Προσθέτουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε. 

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr