Oλοστρόγγυλα τρουφάκια με χαλβά για όσους θέλουν κάτι γλυκό & νηστεύουν ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει συνταγή

Έκολη συνταγή για να μην στερηθείς το γλυκάκι σου τη Μεγάλη Εβδομάδα.

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. χαλβά Όλυμπος βανίλια
40 γρ. ταχίνι
40 γρ. μέλι
ξύσμα από 1 ποτοκάλι
1 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. καφέ στιγμής σκόνη

Για τη γέμιση
100 γρ. χαλβά Όλυμπος βανίλια

Για την επικάλυψη
100 γρ. μείγμα από διάφορα σουσάμια (λευκό, αναποφλοίωτο, μαύρο) ή
100 γρ. κακάο ή
100 γρ. φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον χαλβά σπασμένο  ανακατεύουμε μαζί με το ταχίνι, το μέλι, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το κακάο και τον καφέ με μια ξύλινη κουτάλα ή με τα χέρια  για να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κόβουμε τον χαλβά βανίλια σε μικρά κυβάκια.

Μετά από 1 ώρα παίρνουμε το μείγμα και με τα χέρια μας το κάνουμε μικρά μπαλάκια. (μισό καρύδι το κάθε ένα ή 20 γρ.)

Κάνουμε μια λακκούβα με το δάχτυλο μας στα μπαλάκια του μείγματος που φτιάξαμε και βάζουμε στη λακκούβα τον λευκό χαλβά.

Πλάθουμε πάλι σε μπαλάκια.

Απλώνουμε τα σουσάμια, ή το κακάο ή και το φιστίκι Αιγίνης στον πάγκο εργασίας μας και κυλάμε τα τρουφάκια μας πάνω από το κακάο ή το σουσάμι ή το φιστίκι Αιγίνης.

Φυλάμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο όπου διατηρούνται άνετα για 1 μήνα.

 

Who is who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr