Πως να φτιάξετε τζατζίκι για το Πασχαλινό τραπέζι - Συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου
Ένα από τα "must" συνοδευτικά του Πασχαλινού τραπεζιού.
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 μεγάλα αγγούρια
2-3 κ.σ. χυμός λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 πρέζα αλάτι
πιπέρι, κατά βούληση
1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τα αγγούρια.
Τρίβουμε το αγγούρι, βάζουμε σε μία πετσέτα και στραγγίζουμε καλά για να βγάλει τα υγρά του.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το αγγούρι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα.
Σκεπάζουμε το τζατζίκι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες, ώστε τα υλικά να βγάλουν όλη τη γεύση και τα αρώματά τους.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr