Η πεντανόστιμη κουλουρόπιτα του Άκη Πετρετζίκη θα σας ανοίξει την όρεξη!

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για κουλουρόπιτα!

 Συστατικά
Για το ζυμάρι

    500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    200-250 γρ. νερό
    1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
    ½ κ.γ.κοφτό αλάτι

Για τη γέμιση
    300 γρ. φέτα
    200 γρ. γραβιέρα
    ⅓ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
    πιπέρι

Για το άλειμμα
    200 γρ. ελαιόλαδο

 Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

  Μέθοδος Εκτέλεσης

    Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και χτυπάμε με το γάντζο μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα (η ποσότητα του νερού διαφέρει ανάλογα με το αλεύρι που χρησιμοποιούμε) οπότε ξεκινάμε με τα 200 γρ νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο.
    Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σκεπασμένο για 30 λεπτά.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C  στον αέρα.
    Τρίβουμε την φέτα και τη γραβιέρα στον τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
    Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το πιπέρι, ανακατεύουμε, και αφήνουμε στην άκρη.
    Παίρνουμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια.
    Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε ένα μπαλάκι με το πλάστη σε λεπτό φύλλο. Και να τρυπήσει δεν μας πειράζει γιατί θα το σουρώσουμε.
    Με ένα πινέλο ραντίζουμε το ⅙ από το ελαιόλαδο πάνω από το φύλλο.
    Ρίχνουμε το ⅙ από τη γέμιση εδώ και εκεί σε όλη την επιφάνεια.
    Σπρώχνουμε το φύλλο μαλακά έτσι ώστε να γίνει σαν πλισέ, το στρίβουμε σαν σαλιγκάρι και το τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού (στρογγυλό 30εκ. διάμετρο) το οποίο το έχουμε λαδώσει.
    Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 5 ζυμάρια τυλίγοντας τα συνέχεια γύρω από το κέντρο σαν σαλιγκάρια.
    Θέλουμε να είναι αραιές οι πτυχές του ζυμαριού και όχι σφιχτές για να μπορέσει να ψηθεί καλά η πίτα μας. Μπορεί να χρειαστεί να τη σκεπάσουμε με λίγο αλουμινόχαρτο αν δούμε ότι πήρε πολύ χρώμα νωρίς στο ψήσιμο.
 Όταν τελειώσουμε περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι αν έχει μείνει.

Ψήνουμε στον  φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών.

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr