Τα πιο νόστιμα brownies με φουντούκι & χωρίς γλουτένη για όσους προσέχουν - Ο Άκης Πετρετζίκης μας βάζει σε πειρασμό
Είναι τόσο νόστιμα που δύσκολα θα φάτε μόνο ένα...
ΥΛΙΚΑ
Για τα brownies
100 γρ. βούτυρο + έξτρα για το βουτύρωμα της φόρμας
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65% κακάο
110 γρ. φουντούκια
4 αυγά (χωριστά κρόκοι με ασπράδια)
110 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. μπράντι
Για το frosting
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
360 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C στον αέρα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20 x 25 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια και το βούτυρο κομμένο και αυτό σε κομμάτια.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 1 λεπτό.
Βγάζουμε το μπολ από τα μικροκυμάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αν χρειαστεί και δεν έχει λιώσει η σοκολάτα επαναλαμβάνουμε τη θέρμανση στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνοντας πάλι στα 700 watt αλλά για διαστήματα των 15 δευτερολέπτων τη φορά.
Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σκόνη.
Στο μπολ με την κουβερτούρα προσθέτουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το φουντούκι και το μπράντυ.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε με το σύρμα για 5 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Όταν η μαρέγκα μας είναι έτοιμη παίρνουμε με την μαρίζ το ⅓ από τη μαρέγκα και τη προσθέτουμε στο μείγμα με την σοκολάτα ανακατεύοντας καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στην συνέχεια ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας σε δύο δόσεις ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με τη μαρίζ και όχι για πολύ ώρα για να μην χάσουμε τον όγκο της μαρέγκας.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε μία σχάρα.
Για το frosting
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη με το φτερό για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο frosting χωρίς πολύ έντονη την υφή της άχνης.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Διακοσμούμε το brownie με το φρόστινγκ και σερβίρουμε.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.
Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών.
Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.
Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr