Μαγειρεύουμε υγιεινά: Κουσκούς με τζίντζερ και φουντούκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Εύκολη συνταγή για ένα διαφορετικό κουσκούς.

 Συστατικά

    3 κ.σ. ελαιόλαδο (2 κ.σ. + 1 κ.σ .)
    1 κρεμμύδι
    1 σκ. σκόρδο
    1 πιπεριά κίτρινη
    1 πιπεριά κόκκινη
    2 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
    250 γρ. χυμό πορτοκάλι
    400 γρ. νερό
    250 γρ. κους κους
    αλάτι
    πιπέρι
    200 γρ. φουντούκια
    ¼ ματσάκι μαϊντανό
    5 κλ. σχοινόπρασο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 
Μέθοδος Εκτέλεσης

    Βάζουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τρίβουμε το τζίντζερ.
    Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά μας και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας ανακατεύοντας που και που με μια ξύλινη κουτάλα.
    Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι και σιγοβράζουμε αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί.
    Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση για περίπου 4-5 λεπτά.
    Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,  προσθέτουμε την 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κους κους, το αλάτι και  το πιπέρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε για 15 λεπτά.
    Αφού περάσουν τα 15 λεπτά ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το κους κους να αφρατέψει.
    Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο και τα φουντούκια.
    Τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε το κους κους, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr