Good News: Νέα βράβευση για το Μουσείο Μανιταριών Μετεώρων
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος στον κόσμο, Trip Advisor, βραβεύει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών με Πιστοποιητικό Διάκρισης για το 2017.
Ο διαδικτυακός ταξιδιωτικός οδηγός το κατατάσσει ταυτόχρονα πρώτο μεταξύ όλων των Μουσείων της Θεσσαλίας και δεύτερο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Ελλάδα.
Η βράβευση αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του ότι το Μουσείο λειτουργεί μόλις δυόμιση χρόνια και είναι ένα από τα ελάχιστα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας στην Ελλάδα, που έχει λάβει τέτοια διάκριση και, μάλιστα, για δύο συνεχόμενα έτη.
Τη διάκριση αυτή λαμβάνουν αξιοθέατα σε ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία προσφέρουν ποιοτικές εμπειρίες και άψογη εξυπηρέτηση, ενώ συνυπολογίζεται η ποιότητα, η ποσότητα, και η επικαιρότητα των κριτικών, που υποβάλλονται από τους επισκέπτες στο Trip Advisor σε διάστημα δώδεκα μηνών.
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους επισκέπτες μας για τις εξαιρετικές κριτικές τους και είμαστε πραγματικά περήφανοι για τη διάκριση αυτή.
Όταν, μάλιστα, η βράβευση προκύπτει με τρόπο αντικειμενικό και αδιαμφισβήτητο, τότε η ικανοποίηση μας είναι η μέγιστη δυνατή.
Εκείνο, που εμείς υποσχόμαστε, είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αναβαθμίζοντας συνεχώς την ποιότητα των υπηρεσιών και των δράσεων μας» δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου, κ. Νίκος Πάλλας.
Η φιλοσοφία του Μουσείου
Ο ρόλος ενός Μουσείου Φυσικής Ιστορίας είναι πολλαπλός. Στηρίζεται σε συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι συνθέτουν τη φιλοσοφία του και τους λόγους ύπαρξής του.
Οι στόχοι των υπευθύνων του Μουσείου είναι:
– Η δημιουργία, διατήρηση και ανάδειξη συλλόγων που θα συμβάλουν στη μελέτη και διαφύλαξη της φυσικής μας κληρονομιάς.
– Η διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσα από την εγκυρότητα και διάχυση της γνώσης που εγγυάται η συνεργασία με καταξιωμένους επιστημονικούς φορείς, μουσειοπαιδαγωγούς και Πανεπιστήμια.
– Η επιστημονική αξιοποίηση των συλλογών και η συμμετοχή σε μελέτες σχετικά με το φυσικό περιβάλλον και, ιδιαίτερα, την ευρύτερη περιοχή της Πίνδου.
– Η ανάπτυξη εκπαιδευτικών και εκδοτικών δραστηριοτήτων, καθώς και η δημιουργία τράπεζας πληροφοριών, σχετικά με τα φιλοξενούμενα είδη.
– Η διοργάνωση εκθέσεων, εκδηλώσεων και σεμιναρίων σχετικά με το περιβάλλον, καθώς και δραστηριοτήτων που φέρνουν τον άνθρωπο σε επαφή με τη φύση και την πολυπλοκότητα των λειτουργιών της.
Το Μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό όλες τις ημέρες και τις αργίες: 10.00 – 20.00.
Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο madeingreece.news στις 24 Ιουνίου 2017.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr