Απίθανες βίδες με γαρίδες & κόκκινη σάλτσα βασιλικού: Ένα ιδανικό καλοκαιρινό πιάτο του Άκη Πετρετζίκη
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για βίδες με γαρίδες και κόκκινη σάλτσα βασιλικού.
Συστατικά
500 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες και καθαρισμένες
500 γρ. βίδες
1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας έτοιμη
φρέσκο βασιλικό
4-5 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο ούζο
ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι ή λάιμ
ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες και τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρά και τις σοτάρουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν παντού χρώμα.
Παράλληλα χτυπάμε το σκόρδο με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός, τον ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Αφού σοταριστούν, ρίχνουμε μισό με ένα ποτηράκι του κρασιού ούζο και το ανάβουμε με ένα σπίρτο αν αισθανόμαστε άνετα με κάτι τέτοιο και έχοντας πάρει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ή αλλιώς το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
Παράλληλα σε μία κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον 2 λεπτά.
Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη κρατώντας και λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια για να βοηθήσουμε τη σάλτσα μας.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά περιμένοντας να ζεσταθεί για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε και τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.
Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική…
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…
Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.
Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr