Το πιο γευστικό στήθος κοτόπουλου με κρέμα φέτας και φασολάκια ετοιμάζει ο Γιάννης Λουκάκος
ΥΛΙΚΑ
Για το πιάτο
• 50 γρ. ελαιόλαδο
• 4 φιλέτα κοτόπουλο, 250 γρ. το καθένα, μαριναρισμένα σε άλμη για 6 ώρες
• 360 γρ. κρέμα φέτας
• 280 γρ. σαλάτα φασολάκια-ντομάτα
• 4 γρ. δυόσμος, φύλλα
• 4 γρ. μάραθος, φύλλα
• 20 γρ. ελαιόλαδο
Για τη μαρμελάδα ντομάτα
• 20 γρ. ελαιόλαδο
• 80 γρ.βούτυρο
• 150 γρ. ζάχαρη
• 830 γρ. τριμμένη ντομάτα, χωρίς φλούδα και χωρίς σπόρους
• 20 γρ. βασιλικό, φύλλα
• 35 γρ. ξύδι λευκού κρασιού
• 2 γρ. χυμό λεμόνι
Για τη σαλάτα φασολάκια-τομάτα
• 190 γρ. φασολάκια τσαουλιά, βρασμένα και κομμένα σε στίκς των 3 εκ.
• 3 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
• 95 γρ. μαρμελάδα ντομάτα
• 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε πλάγιες φέτες
• 15 γρ. σκορδόλαδο
Για την κρέμα φέτας
• 200 γρ. φέτα, τριμμένη
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος
• 45 γρ. λάδι σκόρδο-τζίντζερ
• κρύο νερό
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα.
Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και το κοτόπουλο να είναι σχεδόν μαγειρεμένο.
Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
Σερβίρουμε με την σαλάτα φασολάκια ,την κρέμα φέτας και τα μυρωδικά.
*Η άλμη θα κάνει το κοτόπουλο πολυ ζουμερό και νόστιμο. Αν δεν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε θα χρειαστεί να αλατίσετε το κοτόπουλο πριν το μαγείρεμα.
Για τη μαρμελάδα ντομάτα
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και το βασιλικό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε τη ντομάτα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά της.
Προσθέτουμε το ξύδι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφαιρούμε το βασιλικό.
Την τοποθετούμε σε μία ψιλή σήτα και την αφήνουμε για αρκετή ώρα μέχρι μα φύγουν τα περιττά λάδια.
Αν δεν χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για τη σαλάτα φασολάκια-τομάτα
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και αλατίζουμε.
*Το σκορδόλαδο προσδίδει ήπιο άρωμα σκόρδου. Αν δεν θέλετε να το φτιάξετε αντικαταστήστε με λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο.
Για την κρέμα φέτας
Τοποθετούμε την φέτα στο κάδο ενός μπλέντερ μαζί με λίγο νερό και την κάνουμε πολτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Περνάμε από ψιλή σήτα και προσθέτουμε το λάδι σκόρδο τζίντζερ και ομογενοποιούμε.
*Για το λάδι σκόρδο-τζιντζερ ισχύει το ίδιο που αναφέρεται παραπάνω.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973.
Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.
Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.
Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.
Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr