Πρωτότυπη καρμπονάρα με κουνουπίδι και φουντούκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

•    300 γρ. κουνουπίδι

•    1 κ.σ. ελαιόλαδο

•    2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο

•    100 γρ. φουντούκια

•    350 γρ. πένες

•    2 αυγά μέτρια

•    100 γρ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά

•    2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 12% λιπαρά

•    1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

•    1 κρόκο αυγού βρασμένο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

•    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

•    Σε ένα μπολ βάζουμε το κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκετάκια.

•    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε καλά.

•    Μεταφέρουμε το κουνουπίδι σε ένα ταψί 20x30 εκ. και ψήνουμε για 15 λεπτά.

•    Βάζουμε τα φουντούκια στο μούλτι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να πάρουμε μικρά κομμάτια αλλά να μην γίνουν σκόνη.

•    Αφού περάσουν τα 15 λεπτά που ψήνουμε το κουνουπίδι βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

•    Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

•    Κρατάμε 50 γρ. από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ  και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.

•    Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά όσο είναι ζεστά σε μια κατσαρόλα εκτός φωτιάς.

•    Προσθέτουμε το κουνουπίδι με τα φουντούκια και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

•    Σε ένα μπολ χτυπάμε τα δύο αυγά με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, την κρέμα γάλακτος και 50 γρ. από το νερό που κρατήσαμε.  Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μεταξύ τους και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.  

•    Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

•    Περνάμε τον βρασμένο κρόκο σε μια σήτα και πασπαλίζουμε πάνω από τη μακαρονάδα.

•    Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε

 

WHO IS WHO

 
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr