Μια τέλεια Πουτανέσκα με ταλιατέλες από τον Άκης Πετρετζίκη στο βίντεο
Υπέροχη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ταλιατέλες
- αλάτι
- πιπέρι
- 75 γρ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 10 φιλέτα αντζούγιας
- 600 γρ. ντομάτες
- 100 γρ. ελιές σε φέτες
- 1 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
- 2 κ.σ. βασιλικό
- 100 γρ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- φύλλα βασιλικού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τις ταλιατέλες και βράζουμε 6 λεπτά.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο, τις αντζούγιες και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες.
- Τρίβουμε τις ντομάτες στον χοντρό τρίφτη και πετάμε τις φλούδες. Τις προσθέτουμε στο τηγάνι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε μέχρι να πάρει μία βράση.
- Σουρώνουμε τις ταλιατέλες και τις βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μία κουτάλα από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα, πιπέρι και λίγο αλάτι.
- Σερβίρουμε με πιπέρι, φύλλα βασιλικού και το ελαιόλαδο.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr