Good news: Μέσα σε εννέα ημέρες πάνω από 27.000 άτομα επισκέφθηκαν το ιστορικό θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ»

Το οποίο έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Μέσα σε εννέα ημέρες πάνω από 27.000 άτομα, κάθε ηλικίας και από όλες τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας, επισκέφθηκαν το ιστορικό θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», το οποίο έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.

Ήδη, εξαιτίας της αθρόας προσέλευσης, έχει δοθεί παράταση στην παραμονή του θρυλικού θωρηκτού στο λιμάνι της πόλης μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι εξετάζεται το σενάριο και νέας παράτασης, καθώς η «δίψα» του κόσμου να το επισκεφθεί, ξεπερνά ακόμα και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις.

Μικροί και μεγάλοι στέκονται υπομονετικά στην ουρά επί μία και μιάμιση ώρα, πολλές φορές, ενώ αξίζει να αναφερθεί συγκριτικά ότι, στο σημείο του μόνιμου ελλιμενισμού του, στη Μαρίνα Φλοίσβου, το επισκέπτονται περίπου 60.000 άνθρωποι σε ετήσια βάση. Είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον των Βορειοελλαδιτών να το «γνωρίσουν» από κοντά και να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του, είναι σημαντικά μεγαλύτερο.

Υπενθυμίζεται πως οι επισκέπτες ξεναγούνται σε γκρουπ των 40 ατόμων στο κατάστρωμα, ενώ έχουν τη δυνατότητα -μεταξύ άλλων- να θαυμάσουν τα κανόνια τύπου Armstrong, να δουν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και να βρεθούν στους χώρους, όπου κινείτο ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, έως τις 28 Οκτωβρίου το πλοίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό τις εξής ώρες:

– Δευτέρα-Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 13:45 και από τις 16:00 έως τις 18:30 και
– τα Σαββατοκύριακα από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 16:00 έως τις 18:30.

Από τις 29 Οκτωβρίου και μέχρι τον απόπλου θα είναι ανοιχτό από τις 09:00 έως τις 13:10 και από τις 15:00 έως τις 17:30.

 

Η είσοδος για τους ενήλικες είναι στα τρία ευρώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr