Στην κουζίνα ολοταχώς κορίτσια! Πεντανόστιμα λαζάνια φούρνου με τυριά από τον αγαπημένο μας σεφ, Βαγγέλη Δρίσκα

Λαχταριστές γαστρονομικές προτάσεις από τον αγαπημένο μας σεφ που μας βάζουν για τα καλά στην κουζίνα!
 

ΥΛΙΚΑ 

Λαζάνια (από αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο) - 15
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 3 κουτ. σούπας
Πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών - 2 κουτ. γλυκού
Βούτυρο - 3 κουτ. σούπας
Αλεύρι - 5 κουτ. σούπας
Γάλα - 1 λίτρο
Μουστάρδα με μέλι - 3 κουτ. σούπας
Τριμμένη γραβιέρα - 200 γρ.
Τριμμένο τσένταρ - 200 γρ.
Ανθότυρο - 200 γρ.
Τριμμένη γκούντα - 200 γρ.
Blue cheese - 50 γρ.
Αυγό - 1
Ξερός βασιλικός - 2 κουτ. σούπας
Ψιλοκομμένος μαϊντανός - 5 κουτ. σούπας
Αλάτι, πιπέρι
Αλουμινόχαρτο 

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου και μετά από 2 – 3 λεπτά ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε.

Προσθέστε το γάλα, αλατοπίπερο, τον βασιλικό και αφήστε το μείγμα να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 7 – 8 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Ρίξτε στην μπεσαμέλ το ανθότυρο, τον μαϊντανό, το αυγό, την μουστάρδα και ανακατέψτε τα.

Ανακατέψτε ξεχωριστά τα υπόλοιπα τυριά (γραβιέρα, τσένταρ, γκούντα, blue cheese).

Σε ένα ταψί πυρίμαχο με διαστάσεις περίπου 35 Χ 25 απλώστε στην βάση 3-4 κουταλιές από το μείγμα της μπεσαμέλ, στρώστε μία σειρά λαζάνια, απλώστε λίγο από το μείγμα της μπεσαμέλ και 3-4 κουταλιές από το μείγμα των τυριών.

Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 – 30 λεπτά.

Ξεσκεπάστε και ψήστε άλλα 7 – 8 λεπτά για να πάρει χρώμα.

WHO IS WHO

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr