ΒΙΝΤΕΟ: Τα υπέροχα αυγά φλωρεντίν θα δούμε εδώ να ετοιμάζει βήμα-βήμα ο Άκης Πετρετζίκης

Ένα γρήγορο και υπέροχο πιάτο για όλες τις ώρες

Συστατικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. βούτυρο

500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο

½ ματσάκι δυόσμο

½ ματσάκι βασιλικό

½ ματσάκι άνηθο

πιπέρι

αλάτι

50 γρ. κρέμα γάλακτος

4 αυγά

Για το σερβίρισμα

4 φέτες ψωμί

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

100 γρ. φέτα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να καραμελώσουν για 2-3 λεπτά.

Βάζουμε το σπανάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να χάσει την υγρασία του και τον όγκο του.

Κόβουμε 2 κ.σ. από κάθε μυρωδικό. Τα υπόλοιπα τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και με μία κουτάλα ανοίγουμε 4 κενά για να μπουν τα αυγά.

Σπάμε τα αυγά στα κενά στο τηγάνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 

Κείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμα τα αυγά.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο στο ψωμί.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ραβδώσεις στη φωτιά και βάζουμε τις φέτες από το ψωμί. Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και αφαιρούμε.

Τοποθετούμε από ένα αυγό πάνω σε κάθε ψωμί. Στα μυρωδικά που έχουν περισσέψει προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε πάνω από τα αυγά.

Τρίβουμε από πάνω τη φέτα, πιπέρι και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr