Οι 6 γυναίκες της χρονιάς! Πολέμησαν την κακή τους μοίρα τους & έγιναν ευτυχισμένες

Ιστορίες γυναικών που άλλαξαν την τύχη τους και έγιναν χαρούμενες...

1. Αυτό το κορίτσι που υπέστη 18 χειρουργικές επεμβάσεις, τώρα εργάζεται σε χειρουργικό θάλαμο.

Η Κόντι Χολ, μια κοπέλα από τη Μεγάλη Βρετανία, γεννήθηκε με μια σοβαρή παραμόρφωση του προσώπου. Οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε, οπότε ολόκληρη η οικογένεια ξεκίνησε μια έκκληση για να συγκεντρώσει χρήματα για την πρώτη της θεραπεία. Η Κόντι ήταν μόνο ενός όταν έκανε την πρώτη της χειρουργική επέμβαση. 

Στα επόμενα 14 χρόνια, η Χολ έκανε 18 ακόμα εγχειρήσεις. Παρ ‘όλες τις δυσκολίες, έζησε μια φυσιολογική ζωή και πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα στο σχολείο. Ήταν δύσκολο για το κοριτσάκι να χειρίζεται τις καταστάσεις με τους συμμαθητές της, αλλά η Κόντι ποτέ δεν άφηνε κανέναν να γελάσει μαζί της ή να την λυπηθεί. 

Η Κόντι εργάζεται επί του παρόντος σε χειρουργική αίθουσα στο Γενικό Νοσοκομείο Kettering και παντρεύτηκε τον έρωτα της από το γυμνάσιο, νωρίτερα αυτόν τον χρόνο. Περιγράφοντας την μεγάλη της μέρα, είπε: «Θέλω μόνο να δείξω στους ανθρώπους ότι υπάρχει ένα ευτυχές τέλος».

 

2. Αυτός η πακιστανή ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατάφερε να εδραιώσει το δικαίωμα των κοριτσιών, στις ισλαμικές χώρες, για την συνέχεια της εκπαίδευσης τους.

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι είναι μια αληθινή ηρωίδα και ένα εξαιρετικό πρότυπο. Έγινε διάσημη αφού ξεκίνησε το blog της για το BBC σχετικά με την ζωή κάτω από το καθεστώς των Ταλιμπάν, το οποίο απαγόρευε στα πακιστανικά κορίτσια να φοιτούν στο σχολείο. 

Η κοπέλα αντιμετώπισε συχνές απειλές θανάτου στο Πακιστάν. Έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα και από μια απόπειρα δολοφονίας και από ιατρική προτροπή κώματος. Το θάρρος και η ατρόμητη ψυχή της βοήθησαν να επιτύχει πολλούς από τους στόχους της. Είναι τώρα 20 ετών και είναι η νεαρότερη βραβευμένη με βραβείο Νόμπελ. Ως φοιτήτρια της Οξφόρδης, βοηθά ακόμα τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Ακόμα άνοιξε ένα σχολείο για κορίτσια προσφύγων της Συρίας και έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «I Am Malala» (Είμαι η Μαλάλα).

 

3. Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Down που συμμετείχε στα καλλιστεία «Miss Minnesota» των ΗΠΑ.

Η Μικέιλα Χόλμγκρεν, η πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Down που συμμετείχε στο διαγωνισμό της Miss Minnesota, έλαβε το βραβείο «Miss Minnesota USA Spirit» και το βραβείο του διευθυντή. Δίνοντας την ομιλία της, είπε ότι ήθελε να «διώξει το στίγμα» της ασθένειας και να δείξει μια διαφορετική πλευρά από το σύνδρομο Down. 

Η Μικέιλα αγαπά το χορό και τη γυμναστική, και κάνει πολλή φιλανθρωπική δουλειά. Οι άνθρωποι λένε ότι το χαμόγελο, ο ενθουσιασμός, η ειλικρίνεια και η αποφασιστικότητα της είναι μεταδοτικές. Είναι απλώς άλλο ένα παράδειγμα που αποτελεί έμπνευση για άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες. Όταν μιλάει για τις ικανότητές της, η Μικέιλα λέει ότι, τα κορίτσια όπως αυτή μπορούν να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς ομορφιάς και ταλέντου όπως και ο καθένας. 
 

4. Αυτή η γυναίκα έχει 9 θέσεις εργασίας από τις οποίες φροντίζει ηλικιωμένους.

Η Σάρα Μουρ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη ζωή της πόλης και να μετακομίσει σε ένα μικρό σκωτσέζικο νησί, το οποίο κατοικείται κυρίως από ηλικιωμένους ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν βαριές και δύσκολες δουλειές. Η Σάρα είναι αρκετά γενναία για να χειριστεί ακόμα και τη σκληρότερη δουλειά στο νησί. Καταφέρνει να τους φροντίζει, να ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία, να είναι πυροσβέστης, βοσκός και γραμματέας του συμβουλίου ταυτόχρονα. Δουλεύει επίσης στο τοπικό ταχυδρομείο, χειρίζεται φορτία στο αεροδρόμιο, εκτελεί εκσκαφές σε γεωργικές εκτάσεις και εκτελεί περιηγήσεις γύρω από τον μοναδικό φάρο του νησιού. 

Λέει ότι δεν λυπάται για την απόφασή της και δεν χάνει τον τρόπο ζωής της στο σπίτι της. Έχει βρει νέους φίλους και δεν αισθάνεται πλέον μοναξιά. Οι ντόπιοι την αγαπούν και θαυμάζουν την καλοσύνη της. Παρά την καθημερινή σκληρή δουλειά και την έλλειψη ψυχαγωγίας, φαίνεται να είναι το πιο ευτυχισμένο άτομο στον κόσμο.

 

5. Αυτή η γυναίκα επέζησε από μια επίθεση καρχαρία, έχασε το ένα χέρι της και συνέχισε για να γίνει αστέρι του σερφ.

Στην ηλικία των 13 ετών, η Μπέθανι Χάμιλτον γλίτωσε μετά από μια άσχημη επίθεση καρχαρία τίγρη. Η μάχη αυτή την άφησε με ένα χέρι. Όχι μόνο το γενναίο κορίτσι ανακτήθηκε πλήρως, αλλά κατάφερε επίσης να ξεπεράσει τον φόβο της και να συνεχίσει να κάνει σερφ. 

Η Μπέθανι είναι μια ευτυχισμένη μητέρα και γυναίκα, καθώς και ένας παγκοσμίου φήμης επαγγελματίας σέρφερ. Έγινε εθνική πρωταθλήτρια και ήταν δεύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. Η ιστορία της περιγράφηκε σε ένα βιβλίο και μια ταινία, που ονομάστηκαν «Soul Surfer». 

6. Αυτό το άστεγο μέλος συμμορίας αποφοίτησε από το Χάρβαρντ.

Ως παιδί, η Λιζ Μάρεϊ έπρεπε να περάσει δύσκολες στιγμές: οι γονείς της ήταν απελπισμένοι τοξικομανείς, εκφοβίστηκε στο σχολείο και τελικά το παράτησε. Ως έφηβη, έγινε μέλος μιας συμμορίας. Στην ηλικία των 15 ετών, αφού η μητέρα της πέθανε και η οικογένειά της μετακόμισε σε ένα καταφύγιο άστεγων, η Λιζ ήταν μόνη στους δρόμους και κοιμόταν σε παγκάκια. 

Κανείς δεν περιμένει ποτέ μια τέτοια ιστορία να έχει ένα ευτυχισμένο τέλος, αλλά η Λιζ κατάφερε να επανακτήσει τον εαυτό της. Έγινε άριστη μαθήτρια στο σχολείο της και ακόμη αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Συνέχισε να φροντίζει τον άρρωστο πατέρα της, ο οποίος είχε ενσταλάξει στην αγάπη της για τη λογοτεχνία. Η Λιζ είναι μια λαμπρή συγγραφέας και ομιλήτρια. Μιλάει με τους εφήβους και τους ενήλικες και διδάσκει στους ανθρώπους να πιστεύουν στον εαυτό τους, να παίρνουν κάθε ευκαιρία ανεξάρτητα από τις περιστάσεις και να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια στο δρόμο της ευτυχίας τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr