Και ο γιος του Τόνι Μπλαιρ στην πολιτική. Δείτε όλα τα φυντάνια!

Παίρνουν τη σκυτάλη από τους διάσημους συγγενείς τους αν και πολλές φορές δεν έχουν τα χαρίσματά τους, όπως ο πρωτότοκος γιος του Βρετανού πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, ο 28χρονος Γιούαν, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Πολλοί είναι οι γόνοι πολιτικών που παρασύρονται από τις σειρήνες της πολιτικής σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Τρανό παράδειγμα, οι Κένεντι και οι Μπους στις ΗΠΑ, οι Γκάντι στην Ινδία, ενώ στην Ευρώπη αναδύονται νέα τζάκια, όπως οι Λεπέν και Σαρκοζί στη Γαλλία και οι Μπλερ στη Βρετανία. Ο πρωτότοκος γιος του Βρετανού πρώην πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ, και της Τσέρι Μπλερ, ο 28χρονος Γιούαν, που στα 16 του είχε γίνει πρωτοσέλιδο όταν τον συνέλαβε η αστυνομία να γιορτάζει το τέλος των σχολικών του εξετάσεων με μπόλικο... ποτό, σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η σκέψη, σύμφωνα με φίλους της οικογένειας, τον απασχολεί εδώ και καιρό, ενώ στο πλευρό του έχει και τους δύο γονείς του, ειδικότερα όμως τη μητέρα του. Η Τσέρι, όπως έγραψε, εξάλλου, η κυριακάτικη εφημερίδα «People», ονειρεύεται ήδη την οικογένεια να εξελίσσεται στους Αγγλους... Κένεντι και γενιές Μπλερ να βρίσκονται στη Βουλή ή ακόμα καλύτερα στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, την πρωθυπουργική κατοικία. Αν όντως έχει τέτοια όνειρα η πρώην πρώτη κυρία της Βρετανίας, θα πρέπει να το ξανασκεφτεί γιατί στην περίπτωση των Κένεντι το όνειρο έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη με τόσο θανατικό...

Σε ό,τι αφορά πάντως τον Γιούαν, οι πολιτικές του φιλοδοξίες ξεκινούν από τον δημόσιο τομέα, όπου ψάχνει μία θέση που θα αποτελέσει γέφυρα έως τις επόμενες εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2015.

Εχει σπουδάσει αρχαία ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και εργάστηκε στις ΗΠΑ ως ασκούμενος στα γραφεία των Δημοκρατικών, στο Κογκρέσο. Επίσης έχει εργαστεί στην τράπεζα Morgan Stanley, ενώ στις αρχές του μήνα έκανε το... ντεμπούτο του, συμμετέχοντας με τον πατέρα του και τον νυν πρόεδρο του κόμματος, Εντ Μίλιμπαντ, σε εκδήλωση χρηματοδότησης των Εργατικών.














Ζαν Σαρκοζί

Από νωρίς μπήκε στα... βάσανα ο φιλόδοξος «μικρός πρίγκιπας»

Ο πρωτότοκος γιος του πρώην Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ο «μικρός πρίγκιπας» Ζαν Σαρκοζί, μπήκε από νωρίς στα? βάσανα. Σε ηλικία 23 ετών, κι ενώ βρισκόταν μόλις στο δεύτερο έτος της Νομικής, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο παρισινό προάστιο Νεϊγί, του οποίου ο πατέρας του υπήρξε δήμαρχος και απ' όπου ξεκίνησε ουσιαστικά η πολιτική του σταδιοδρομία. Ο νεαρός Σαρκοζί αποδείχτηκε το ίδιο φιλόδοξος με τον πατέρα του, αφού στη συνέχεια θέλησε να διεκδικήσει την προεδρία του EPAD, δημόσιας επιχείρησης που είναι υπεύθυνη για τη χωροταξική διαμόρφωση της Λα Ντεφάνς στο Παρίσι, της μεγαλύτερης επιχειρηματικής συνοικίας της Ευρώπης. Ξέσπασε μεγάλος σάλος με τις εφημερίδες να κάνουν λόγο για «μπανανία», «νεποτισμό» και «γαλλική πλάκα». Ο νεαρός, αν κι αρχικά επέμενε να διεκδικήσει τη θέση, τελικά υποχώρησε.














Τζoρτζ Μπους ο τρίτος

Ετοιμάζεται για το Κογκρέσο με... γερές πολιτικές πλάτες













Ο προπάππος του ήταν γερουσιαστής, ο παππούς του και ο θείος του πρόεδροι και ο πατέρας του κυβερνήτης της Φλόριντα. Ενας ακόμα Μπους, ο 36χρονος Τζορτζ Πρέσκοτ Μπους, δικηγόρος, βετεράνος του Αφγανιστάν και δυναμικό στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων ετοιμάζεται να διεκδικήσει θέση στο Κογκρέσο, ίσως και το 2014 στις ενδιάμεσες εκλογές. Αλλωστε, άρχισε να ασχολείται με την πολιτική σχεδόν από τότε που έμαθε να περπατάει.


Στα δώδεκά του, μίλησε στο συνέδριο στο οποίο ο παππούς του έλαβε το χρίσμα και στα 24 μαγνητοσκοπούσε τα βίντεο για την προεκλογική καμπάνια του θείου του. Μεγαλύτερό του προτέρημα είναι η απήχηση που έχει μεταξύ της ισπανόφωνης κοινότητας (που ψηφίζει κυρίως Δημοκρατικούς), λόγω του μεξικάνικου αίματος που ρέει στις φλέβες του από την πλευρά της μητέρας του, Κολούμπα Γκαρνίκα Γκάλο.


Μαριόν Λεπέν

Η «χαρισματική» εγγονή έγινε η νεότερη βουλευτής της Γαλλίας














Η εγγονή του Ζαν Μαρί Λεπέν, η 22χρονη Μαριόν, είναι και κυριολεκτικά το νέο πρόσωπο της γαλλικής Ακροδεξιάς. Κέρδισε μία από τις δύο έδρες του Εθνικού Μετώπου -στην περιφέρεια Βοκλίζ- τις πρώτες του κόμματος από τα μέσα της δεκαετίας του '80, ενώ έγινε η νεότερη βουλευτής της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Γαλλίας. Φοιτήτρια στη Νομική του Πανεπιστημίου του Παρισιού, η αγαπημένη εγγονή του Λεπέν πιστεύει πως μπορεί να συνδυάσει την πολιτική καριέρα με τις σπουδές της. Τα ΜΜΕ τη χαρακτηρίζουν ως την «πιο χαρισματική» από τα εννέα εγγόνια του Ζαν Μαρί Λεπέν, ενώ τα πρώτα της βήματα στην πολιτική τα έκανε το 2010, όταν το Εθνικό Μέτωπο την είχε συμπεριλάβει, παρ' όλες τις διαφωνίες της μητέρας της, στις λίστες του (σε μη εκλόγιμη θέση) στις τοπικές εκλογές.





Ραούλ Γκάντι

Τον προωθούν για ηγέτη του Κόμματος του Κογκρέσου

Ο Ραούλ Γκάντι είναι γιος της Σόνια, ηγέτιδας του κυβερνώντος Κόμματος του Κογκρέσου και χήρας του πρώην πρωθυπουργού της Ινδίας, Ρατζίβ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1991. Γιαγιά του ήταν η Ιντιρα Γκάντι, η οποία επίσης δολοφονήθηκε το 1984, ενώ ο προπάππος του, Τζαγουαχαρλάλ Νεχρού, υπήρξε ο πρώτος πρωθυπουργός της ανεξάρτητης Ινδίας. Με τόσους πολιτικούς στην οικογένεια, αλλά και με τόσες δολοφονίες, είναι φανερό γιατί οι Γκάντι αποκαλούνται οι «Κένεντι της Ινδίας».
Εξαιτίας της μυστηριώδους ασθένειας της μητέρας του, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Ραούλ θα τη διαδεχθεί, αν και δεν δείχνει να έχει τα πολιτικά χαρίσματα των προγόνων του. Ηγήθηκε της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος για τις εκλογές που έγιναν στις αρχές του χρόνου στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της χώρας, το Ούταρ Πραντές, τα αποτελέσματα, ωστόσο, ήταν απογοητευτικά.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

katsarou@pegasus.gr

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ