Σοκολατένιες πειρασμός που δεν μπορούμε να αντισταθούμε! Κορυφαίο Fudge Cake από τον Βαγγέλη Δρίσκα & φύγαμε για κουζίνα...

Μια ακόμη ξεχωριστή γλυκιά γαστρονομική πρόταση μας παρουσιάζει ο αγαπημένος μας σεφ...

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

100 γρ. λιωμένο βούτυρο

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

100 γρ. μαύρη ζάχαρη

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

4 αυγά

1 βανίλια σκόνη

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

350 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

αντικολλητικό χαρτί 

Για το σοκολατένιο γλάσο:

150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

150 γρ. τριμμένη κουβερτούρα

1 κουτ. σούπας γλυκόζη

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε τα αυγά με τα 2 είδη ζάχαρης, προσθέστε τη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, την λιωμένη κουβερτούρα και το αλεύρι. Αδειάστε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20 εκ. περίπου αφού την καλύψετε προηγουμένως με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 50 λεπτά περίπου και αφήστε το να κρυώσει.

Για το γλάσο: Βάλτε στην κατσαρόλα τη κρέμα γάλακτος, τη κουβερτούρα και τη γλυκόζη και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και ενωθούν τα υλικά. Περιχύστε το κέικ με το γλάσο, σερβίρετε και συνοδέψτε με το αρωματικό αφέψημα.

WHO IS WHO

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr