Πεντανόστιμα σοκολατένια sandwiches από τον Άκη Πετρετζίκη
Γλυκιά απόλαυση.
Συστατικά:
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 140 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα, χοντροκομμένη
- 260 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένη
- 300 γρ. ρικότα
- 250 γρ. τυρί κρέμα μαλακωμένο
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 18 φέτες σταφιδόψωμου
- βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, για άλειμμα
Μέθοδος εκτέλεσης:
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σιγοβράσει και προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος και 200 γρ. από την κουβερτούρα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, βάζουμε και χτυπάμε τη ρικότα, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι μέχρι να αναμειχθούν και έπειτα βάζουμε και την υπόλοιπη κουβερτούρα. Αλείφουμε με το βούτυρο τη μία πλευρά από τις φέτες του ψωμιού και τοποθετούμε τις μισές από αυτές σε μία λαδόκολλα (η πλευρά με το βούτυρο προς τα κάτω) και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα της ρικότα, πιο παχύ στη μέση της φέτας και πιο λεπτό στα άκρα. Αφήνουμε ένα κενό από τα άκρα 5 χιλ. Σκεπάζουμε τις φέτες μας με τις υπόλοιπες μισές φέτες που έχουμε και αυτές βουτυρώσει από τη μία πλευρά σχηματίζοντας έτσι ένα σάντουιτς (με την πλευρά που έχουν το βούτυρο να είναι από πάνω). Βάζουμε τα σάντουιτς στον φούρνο στους 180οC στον αέρα για 5 λεπτά να φρυγανίσουν. Κόβουμε τα σάντουιτς σε τρίγωνα και σερβίρουμε ζεστά με τη ζεστή σως σοκολάτας.
Ευχαριστούμε θερμά το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr