Φτιάξτε το πιο ζουμερό μπανανόψωμο με τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη
Η διαφορά γίνεται από το αλεύρι.
Υλικά:
- 100 γρ. αλεύρι καρύδας
- 50 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. σόδα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 4 μπανάνες ώριμες
- 5 αυγά μέτρια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. ινδοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Στρώνουμε μία φόρμα 10x20 εκ. με μία ελαφρώς βρεγμένη και καλά στραγγισμένη λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι καρύδας, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη σόδα, το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ με ένα πιρούνι λιώνουμε τις μπανάνες να γίνουν πουρές.
- Στη συνέχεια στο μπολ με τις μπανάνες προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών υλικών στο μείγμα με τα υγρά υλικά και ομογενοποιούμε με το σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσει εντελώς.
- Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr