Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει σοκολατόπιτα που τα «σπάει» με την καλύτερη συνταγή! (Βίντεο)
Είναι ζουμερή κι αφράτη
Υλικά:
Για το κέικ
- 600 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert
- 300 γρ. βούτυρο
- 6 αυγά και 3 κρόκους (μέτρια αυγά)
- 240 γρ. ζάχαρη
- λίγο κακάο Nestle Dessert για το «αλεύρωμα»
Για το crumble
- 100 γρ. φουντούκια ανάλατα
- 140 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
- παγωτό βανίλια
- φυλλαράκια από δυόσμο
Εκτέλεση:
Για το κέικ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Σε μπεν μαρί, στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μία κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. - Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τους κρόκους με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
- Κακαοβουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 28 εκ. (καλό είναι να είναι με αποσπώμενη βάση).
- Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας με μία σπάτουλα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε κακαοβουτυρώσει.
- Καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω από το γλυκό μας. Φροντίζουμε να καλυφθεί καλά και να μην έχει κενά.
- Βάζουμε το ταψάκι σε ένα μεγαλύτερο ταψί και γεμίζουμε το μεγαλύτερο με καυτό νερό τόσο όσο να φτάσει τουλάχιστον τα 2/3 του ύψους του μικρού ταψιού.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι όταν ακουμπάμε ένα δάχτυλο στο κέντρο του ταψιού να μην κολλάει.
- Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε μικρά κομμάτια μαζί με το κραμπλ, το παγωτό και φύλλα δυόσμου.
Για το crumble
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το αλεύρι με τα φουντούκια για να γίνουν σκόνη. Το ρίχνουμε στο μίξερ και το ανακατεύουμε πολύ λίγο για να γίνει σαν θρύψαλα ή σαν τρίμμα. Θέλει ελάχιστο ανακάτεμα.
- Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι που του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 160°C στον αέρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει το μπισκότο και το σπάμε σε κομμάτια με τα οποία γαρνίρουμε το κέικ μας.
- Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με παγωτό και φύλλα δυόσμου.
Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr