Καταπληκτική συνταγή με ελληνική φέτα & μπαχαρικά ανέβασαν οι New York Times - Έγινε πανικός
Η φέτα... σωτέ των New York Times.
Οι New York Times μας έχουν δείξει πάρα πολλές φορές πως αγαπούν την ελληνική κουζίνα και την τιμούν πολύ συχνά.
Αυτή την φορά επέλεξαν να ανεβάσουν μια συνταγή με πρωταγωνιστή την φέτα, που όλοι λατρεύουμε.
Το τμήμα Food της αμερικανικής εφημερίδας δημοσίευσε στον λογαριασμό που διατηρούν στο Twitter (και έχει 42,4 εκατομμύρια ακολούθους) τη συνταγή για τη φέτα... σωτέ!
Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να την κάνετε και εσείς.
Τα υλικά:
-200-250 γραμμάρια φέτα
-3 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
-1 κουταλιά σουσάμι
-2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
-Αλάτι σε νιφάδες
-Φρέσκο πιπέρι
-Nιφάδες κόκκινης πιπεριάς (ή και μπούκοβο)
-Φέτες λεμονιού
-Κράκερ ή φέτες φρεσκοψημένης μπαγκέτας
Οι οδηγίες των NYT:
-Κόβετε τη φέτα, κάθετα και οριζόντια, σε φέτες του μισού εκατοστού, έτσι ώστε να σχηματιστούν περίπου 15-20 παραλληλόγραμμα
-Βάζετε τα κομμάτια φέτας σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν
-Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κορν φλάουρ με το σουσάμι
-Περάστε, ένα – ένα, τα... φετάκια από το μίγμα
-Στη συνέχεια, λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σταδιακά ρίξτε τη φέτα, ψήνοντας για ένα λεπτό από κάθε πλευρά
-Αποσύρετε από τη φωτιά και τοποθετήστε τα κομμάτια φέτας σε ένα πιάτο
-Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι
-Σερβίρετε ζεστό, με κράκερ ή την ψημένη μπαγκέτα, και με φέτες λεμονιού, για όποιον θέλει να προσθέσει λίγη «σπιρτάδα»
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr