Ρόδος: 40χρονη κατηγορείται για απάτη 4.000.000 ευρώ - Αναβιώνει η πολύκροτη υπόθεση!
Η 40χρονη άσκησε έφεση διά των δικηγόρων της κ.κ. Στέλιου Αλεξανδρή και Αλέξανδρου Λυκουρέζου, η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στις 10 Ιανουαρίου 2019.
Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει 40χρονη Ροδίτισσα η οποία κατηγορείται για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων, και συγκεκριμένα ότι εκταμίευσε πριν από εννιά χρόνια από τράπεζα της περιοχής μας το ποσό των περίπου 4 εκατ. ευρώ!
Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Ιανουάριο του 2015, το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχη την 40χρονη για τις κατηγορίες της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις των νόμων και την καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 20.000 ευρώ.
Η 40χρονη άσκησε έφεση διά των δικηγόρων της κ.κ. Στέλιου Αλεξανδρή και Αλέξανδρου Λυκουρέζου, η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στις 10 Ιανουαρίου 2019.
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και άλλα τρία άτομα, ο διευθυντής της τράπεζας από όπου είχε γίνει η συναλλαγή, ο διευθυντής του υποκαταστήματος και ο ταμίας οι οποίοι και αθωώθηκαν από το πρωτόδικο δικαστήριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η υπόθεση εκτυλίχθηκε τον Οκτώβριο του 2008, όταν στις 10 του μήνα η 40χρονη εμφανίστηκε στην τράπεζα και προσκομίζοντας ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που αφορούσε αγοραπωλησία οικογενειακού της ακινήτου, ζήτησε να λάβει έμβασμα ποσού άνω των 4 εκατ. ευρώ.
Πράγματι η 40χρονη φέρεται να έλαβε σε μετρητά το ποσό του ενός εκατ. ευρώ και σε επιταγές τα υπόλοιπα. Μερικές μέρες αργότερα η Γαλλική τράπεζα ενημέρωσε με μήνυμά της ότι η όλη ιστορία ήταν προϊόν απάτης και άμεσα κινήθηκαν ενέργειες για να μπλοκαριστούν τα χρήματα, μέρος των οποίων ωστόσο είχε ήδη εκταμιευθεί.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και στο τέλος Μαρτίου 2009, η 40χρονη προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και αρνήθηκε όλα όσα της αποδίδονται, προσκομίζοντας μάλιστα και σχετικά έγγραφα που αποδείκνυαν τους ισχυρισμούς της.
Επίσης διά μέσου του συνηγόρου της προσκόμισε αποφάσεις του Αρείου Πάγου και άλλα έγγραφα αναφορικά τονίζοντας τις ακυρότητες που υπάρχουν στη διαδικασία και εξέλιξη της όλης υπόθεσης.
Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα η 40χρονη είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη και στις αρχές Μαΐου με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου αφέθηκε ελεύθερη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής της κάθε 1η και 16η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της καθώς και της καταβολής εγγύησης ποσού 50.000 ευρώ.
Για την ίδια υπόθεση την πόρτα του ανακριτή πέρασαν επίσης και οι δύο διευθυντές τραπεζών και ο ταμίας οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία. Οι δύο διευθυντές αντίστοιχα είχαν αρνηθεί τα όσα τους καταλογίζονται προσκομίζοντας και τα αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο είχαν ισχυριστεί μεταξύ άλλων απολογούμενοι, πως από τη στιγμή που υπήρχε έμβασμα στο όνομα της Ροδίτισσας δεν είχαν δικαίωμα να μην της δώσουν τα χρήματα, ενώ μάλιστα είχαν ζητήσει και την προσκόμιση σχετικών δικαιολογητικών. Η Ροδίτισσα τους είχε εμφανίσει συμβόλαιο πώλησης ακινήτου της στην Παλιά Πόλη και έτσι παρέλαβε τα χρήματα
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr