Όταν ο άντρας περνάει τα βράδια του στο ίντερνετ σεξ, τότε σας παραμελεί...

Της Μυρσίνης Κωστοπούλου Υποψιάζομαι ότι ο σύζυγός μου είναι εθισμένος στην πορνογραφία του διαδικτύου. Περνάει ώρες στον υπολογιστή αργά το βράδυ και τελευταία αποφεύγει την ερωτική επαφή μαζί μου.


Της Μυρσίνης Κωστοπούλου

Υποψιάζομαι ότι ο σύζυγός μου είναι εθισμένος στην πορνογραφία του διαδικτύου. Περνάει ώρες στον υπολογιστή αργά το βράδυ και τελευταία αποφεύγει την ερωτική επαφή μαζί μου.

Ο εθισμός στη διαδικτυακή πορνογραφία θυμίζει τη σχέση του εξαρτημένου από το ποτό, τον τζόγο, τα ναρκωτικά. Μία από τις παρενέργειές της όμως σε σχέση με άλλες μορφές εθισμού είναι ότι διαταράσσει τις ερωτικές σχέσεις του ατόμου, καθότι το ωθεί σε έναν μοναχικό τρόπο ερωτικής εκφόρτωσης, όπου οι πάσης φύσεως φαντασιώσεις γίνονται σχεδόν χειροπιαστές, κυριεύοντας και καθοδηγώντας την ερωτική συμπεριφορά.

Στη σχέση, η γυναίκα είναι συνήθως εκείνη που πάσχει μέσα της και νιώθει περιθωριοποιημένη, ανεπιθύμητη και στερημένη από την επιθυμία του συντρόφου της.

Στην πορεία του χρόνου ενδέχεται ο σύζυγός σας να αποκτήσει ανοχή, δηλ. ανάγκη για περισσότερο χρόνο χρήσης της πορνογραφίας για να αντλήσει την ίδια ικανοποίηση με τώρα.
 
Μπορεί να αρχίσει να νιώθει άγχος, θλίψη, ντροπή απέναντί σας, να απομονωθεί, και αυτά με την σειρά τους να τον οδηγήσουν στο να καταφύγει εκ νέου στο αντικείμενο του εθισμού.
 
Εξηγήστε του ότι οι φαντασιώσεις ναι μεν εμπλουτίζουν την ερωτική επιθυμία και τη διέγερση, αλλά πίσω από αυτές καραδοκεί και μια βαθύτερη μοναξιά. Επίσης η εξιδανίκευση των φαντασιώσεων μας καθιστά δέσμιους αυτών και δεν μας επιτρέπει να έχουμε φυσιολογικές ερωτικές σχέσεις.

Πηγή: tanea.gr


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ