Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει πανεύκολη συνταγή για σπιτικά τρουφάκια λευκής σοκολάτας με... μανταρίνι!

Λιώνουν στο στόμα... 

Συστατικά

80 γρ. βούτυρο

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

ξύσμα από 2-3 μανταρίνια Χίου

πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής, σε πάστα

250 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη + έξτρα για το σερβίρισμα, προαιρετικά

50 γρ. ζάχαρη άχνη + έξτρα για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε σιγανή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο πλάι.

Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα λιώνουμε τη σοκολάτα. Αυτό είναι προτιμότερο να το κάνουμε σε μπενμαρί και σε πολύ χαμηλή φωτιά. Το νερό στο μπεν μαρί πρέπει ίσα ίσα να κοχλάζει και το σκεύος στο οποίο έχουμε τη σοκολάτα θα πρέπει να είναι αρκετά ψηλότερα από την επιφάνεια του νερού. Γενικά η λευκή σοκολάτα κόβει ΠΟΛΥ εύκολα και θέλει ιδιαίτερη μεταχείρηση. Οπότε, λιώνουμε σιγά-σιγά τη σοκολάτα.

Όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το μανταρίνι. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μείγμα πρέπει να είναι σε παρόμοια θερμοκρασία με τη σοκολάτα. Ούτε πολύ πιο ζεστό ούτε πολύ πιο κρύο.

Ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα ή με μαρίζ σιλικόνης.

Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και το βάζουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει.

Με ένα κουτάλι κάνουμε μπαλάκια από το μείγμα διαμέτρου 1,5-2 εκ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με άχνη ζάχαρη.

Κουνάμε το ταψάκι ώστε να καλυφθεί το κάθε μπαλάκι με άχνη ζάχαρη και πασπαλίζουμε με λίγη τα χέρια μας προκειμένου να δώσουμε πιο όμορφο σχήμα στα τρουφάκια.

Τα βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε έξτρα άχνη και τα κυλάμε για να πάει παντού. Αλλιώς μπορούμε να τα επικαλύψουμε με επιπλέον λευκή σοκολάτα.

Διατηρούνται στο ψυγείο για 10 ημέρες και στην κατάψυξη για 2 μήνες.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr