Κι εσύ Βρούτε-Γιούνκερ; Έξοδος Ελλάδας από ευρώ διαχειρίσιμη...
Στην άποψη... προσχώρησε και ο παραδοσιακά σταθερός Λουξεμβουργιανός φίλος μας
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «προσχώρησε» στην ομάδα εκείνων που δηλώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, σημειώνει σε σημερινό δημοσίευμά του ο διαδικτυακός τόπος Euobserver.com, αναφερόμενος στη συνέντευξή του προέδρου του Eurogroup στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι WRD. Η συνέντευξη, μάλιστα, δημοσιεύθηκε και στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου.
Όπως αναφέρεται, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι επιθυμητή, ότι δεν θα προκύψει πριν από το τέλος του φθινοπώρου και ότι αν προκύψει, εκείνος θα το γνωρίζει από κυβερνητικές πηγές 48 ώρες πριν το ανακαλύψει ο Τύπος.
«Ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί δεν νοιάζονται για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα»
Όπως σημειώνει ο Euobserver, ο κ. Γιούνκερ πήρε επίσης αποστάσεις από τις απόψεις που εκφράζονται από Γερμανούς πολιτικούς. Σχολίασε πως ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί μπορεί να μη νοιάζονται για το τι θα συμβεί στα «ανθρωπάκια» στην Ελλάδα και πως ο μέσος Γερμανός «μιλά για την Ελλάδα σα να μην αξίζει ο λαός της σεβασμό».
Πρόσθεσε επίσης πως θα ήταν καλό «πολλοί να έκλειναν το στόμα τους πιο τακτικά».
Η συνέντευξη Γιούνκερ ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά κακών ειδήσεων για την Ελλάδα, σημειώνει ο Euobserver επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως απομένει να συμφωνηθούν μέτρα 4 δισ. ευρώ, ότι πιθανόν θα γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα και ότι θα επιταχυνθεί η πώληση κρατικής περιουσίας.
«Οι αριθμοί δεν βγαίνουν», πρόσθεσε και «πρέπει να μείνουμε ζωντανοί μέχρι να δώσει η Ευρώπη μια συνολική λύση στο πρόβλημα της Ευρωζώνης».
Για S&P
Επιπλέον, σημειώνει ο Euobserver, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s παρουσίασε μια πολύ ζοφερή εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Σε σημείωμά του, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη σε έναν φαύλο κύκλο όπου το ΑΕΠ της θα συρρικνωθεί έως και 10% το 2012 και το 2013, εν μέρει λόγω των πολύ αυστηρών μέτρων λιτότητας, τα οποία σχεδιάστηκαν προκειμένου να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία.
Οι αναλυτές του οίκου έγραψαν πως «αν εφαρμοστούν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, θα παρατείνουν κατά την άποψή τους τη συρρίκνωση της οικονομίας, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω απώλεια της λαϊκής στήριξης σε μελλοντικές δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αποδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο την ήδη ισχνή εντολή της νέας κυβέρνησης».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr