Μια απίστευτη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη: Κρεμμυδόρυζο με καστανό ρύζι
Νοστιμότατο, υγιεινό και θρεπτικό.
Συστατικά
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. καστανό ρύζι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. κρασί λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
- 850 γρ. νερό
- 5 φύλλα βασιλικού
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. γιαούρτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το καστανό ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά ώστε να εξατμιστεί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το νερό.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 15-20 λεπτά ώστε να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, άνηθο, βασιλικό και το ξύσμα από το λεμόνι.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr