Ο εξαιρετικός Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί: Θεσπέσιο Acai bowl με ρόφημα αμυγδάλου & μάνγκο
Ιδανικό για την περίοδο της νηστείας αλλά και για τους vegan!
Συστατικά
- 1 μάνγκο περίπου 350 γρ.
- 1 μπανάνα περίπου 300 γρ.
- 2 κ.σ. σκόνη acai
- 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 1 κ.γ. μάτσα σε σκόνη
- 400 γρ. ρόφημα αμυγδάλου Adez
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- 1 μάνγκο σε κυβάκια 2 εκ.
- 100 γρ. blackberries
- 100 γρ. γκρανόλα
- 10 γρ. ινδοκάρυδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε το μάνγκο και τη μπανάνα.
- Τα κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκ. και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσουν.
- Αφαιρούμε το ταψί από την κατάψυξη και ρίχνουμε τα παγωμένα κομμάτια των φρούτων σε ένα μπλέντερ.
- Προσθέτουμε τη σκόνη acai, το σιρόπι σφενδάμου, το φρέσκο τζίντζερ, τη μάτσα σε σκόνη και το ρόφημα αμυγδάλου Adez.
- Χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα κομμάτια των φρούτων και να έχουμε ένα ομοιόμορφο παχύρευστο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και σερβίρουμε με μάνγκο κομμένο σε κυβάκια, blackberries, γκρανόλα, και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr