Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί απίθανη Vegan γέμιση για τάκος με τσίλι και μελιτζάνα
Νοστιμότατη vegan γέμιση για όλη την οικογένεια!
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 1-2 καυτερές πιπεριές τσίλι
- 30 γρ. ξίδι βαλσάμικο
- 50 γρ. νερό
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. κόκκινα φασόλια, κονσέρβα (καθαρό βάρος)
- 100 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβα (καθαρό βάρος)
- 6-8 τορτίγιες, για το σερβίρισμα
- μισό ματσάκι μαϊντανό ή μυρωδικό της αρεσκείας σας, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, τον κουρκουμά και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι, για 5-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια, τις πιπεριές τσίλι, και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μαραθούν.
- Σβήνουμε με το βαλσάμικο ξίδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί, για 1-2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι, και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί η μελιτζάνα .
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα φασόλια και το καλαμπόκι, αφού τα ξεπλύνουμε, και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Παίρνουμε ένα ταψί 6 ή 12 θέσεων για muffin, το γυρνάμε ανάποδα, και βάζουμε τις τορτίγιες ανάμεσα στις θήκες για muffin. Όσες δεν χωράνε τις τοποθετούμε αφού ψήσουμε τις πρώτες.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε με τη γέμιση και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr