Ντίνα Νικολάου: Δημιουργήστε απίθανα ταρτάκια με κρέμα μασκαρπόνε!

Αυτή η συνταγή για ταρτάκια θα γίνει η αγαπημένη σας.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 170 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο λιωμένο βούτυρο για τα φορμάκια
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο διαλυμένη με λίγο νερό

Για την κρέμα μασκαρπόνε

  • 300 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτάκι βανίλια

Για τη διακόσμηση

  • κρυσταλλικές ζάχαρες σε διάφορα χρώματα

 

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • ΒΗΜΑ 1 Για τη ζύμη: Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 5-6 λεπτά. Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτω το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα.
  • ΒΗΜΑ 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • ΒΗΜΑ 3 Αλείφω ένα ταψάκι με ειδικές θήκες για ταρτάκια με λίγο βούτυρο. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Ανοίγω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με την πλάστη. Κόβω με ένα ποτήρι μικρούς κύκλους ζύμης και τους τοποθετώ στις θήκες. Κόβω μικρά κομμάτια χαρτιού ψησίματος και τα τοποθετώ επάνω στις ζύμες. Γεμίζω με λίγο ρύζι και βάζω τα ταρτάκια στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζω το ταψάκι, αφαιρώ τα χαρτιά με το ρύζι και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 8 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βγάζω τα ταρτάκια σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.
  • ΒΗΜΑ 4 Για την κρέμα μασκαρπόνε: Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάω σε σαντιγί. Μεταφέρω τη σαντιγί σε ένα μπολ και χωρίς να πλύνω τον κάδο ρίχνω το μασκαρπόνε και το χτυπάω μέχρι να αφρατέψει. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω λίγη λίγη τη σαντιγί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί με το τυρί.
  • ΒΗΜΑ 5 Συναρμολόγηση: Αλείφω τα ταρτάκια με το μίγμα της μαρμελάδας βερίκοκο για να γυαλίσουν. Γεμίζω με την κρέμα μασκαρπόνε και πασπαλίζω με τις χρωματιστές ζάχαρες.

 

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr