Εξαιρετικό βίντεο: Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πως να φτιάξουμε υπέροχη μελόπιτα

Μελόπιτα η αλλιώς το ελληνικό cheesecake! 

Συστατικά
300 γρ. μέλι
1 κιλό ανθότυρο
7 αυγά μεσαία
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. κανέλα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη σύνθεση

80 γρ. μέλι
½ κ.γ. κανέλα
50 γρ. καρύδια
1 κ.γ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα

θυμάρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το ανθότυρο σπασμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, τη βανίλια, την κανέλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 32 εκ. και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Αφού κρυώσει απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της μελόπιτας το μέλι, πασπαλίζουμε με την κανέλα, τα καρύδια και θυμάρι.
  • Σερβίρουμε με θυμάρι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr