«Έφυγε» ο Ζεράρ ντε Βιλιέ ο συγγραφέας των απόλυτων μυθιστορημάτων κατασκοπίας-Ο θάνατος του ανακοινώθηκε όπως ήθελε ο ίδιος, από το twitter
Aπεβίωσε σήμερα σε ηλικία 83 ετών ο συγγραφέας Ζεράρ ντε Βιλιέ και δημιουργός των διάσημων μυθιστορημάτων της σειράς SAS, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο δικηγόρος του, Ερίκ Μορέν.
Aπεβίωσε σήμερα σε ηλικία 83 ετών ο συγγραφέας Ζεράρ ντε Βιλιέ και δημιουργός των διάσημων μυθιστορημάτων της σειράς SAS, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο δικηγόρος του, Ερίκ Μορέν.
Σύμφωνα με τον Μορέν, ο Ντε Βιλιέ πέθανε από επιπλοκές μίας νόσου από την οποία υπέφερε χρόνια, ενώ μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο σημείωσε πως ήταν επιθυμία του ο θάνατός του να ανακοινωθεί με αυτόν τον τρόπο.
Η κατασκοπική σειρά βιβλίων SAS του Βιλιέ έχει αφήσει την δικιά του ιστορία στο είδος, ενώ τα κείμενά του σε μεταφέρουν στο πεδίο της μάχης, καθώς τα έργα του συνήθως αφορούν πολέμους, κατασκοπεία και αρκετή... διπλωματία.
Ενδεικτικό της αξίας του συγγραφέα είναι το γεγονός πως ενώ στις ΗΠΑ είναι σχεδόν άγνωστος στο ευρύ κοινό, μόνο τα SAS έχουν πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα, που τα κάνουν μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές βιβλίων στην ιστορία. Το πρώτο του βιβλίο «SAS στην Κωνσταντινούπολη» κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1965 και λίγο πριν «φύγει» δούλευε το 197ο! Ο 83χρονος συγγραφέας έγραφε κάθε χρόνο περίπου πέντε βιβλία της σειράς SAS τα τελευταία 50 χρόνια, όπως γράφει το protothema.gr.
Ο προφητικός συγγραφέας
Ένα από τα βιβλία του που προκάλεσαν αίσθηση, ειδικά στον αμερικανικό στρατό, ήταν το τελευταίο του, «Ο δρόμος προς τη Δαμασκό». Εκεί περιγράφεται ο εμφύλιο πόλεμος της Συρίας, με μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος την οποία υποστήριξαν μυστικά αμερικανικές και ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Οι κριτικοί και οι δημοσιογράφοι το χαρακτήρισαν «προφητικό» και πως περιγράφει την τωρινή κατάσταση της χώρας.
Επίσης έχει γράψει για τον πόλεμο στη Λιβύη, περιγράφοντας πάλι σκηνές οι οποίες έγιναν λίγα χρόνια αργότερα, ενώ έγραψε και για την δολοφονία του αιγύπτιου προέδρου Ανουάρ ελ-Σαντάτ, ένα χρόνο πριν πραγματοποιηθεί η πραγματική απόπειρα. Ακόμη έντονες αντιδράσεις προκάλεσε και το βιβλίο του «Η λίστα Χαρίρι» το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του 2010 και αφορούσε την δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ένας από τους πολυγραφότατους σύγχρονους συγγραφείς, καθώς έγραφε καθημερινά, ενώ τα βιβλία εκδίδονται στον ίδιο ρυθμό κάθε χρόνο: Ιανουάριος, Απρίλιος, Ιούνιος, Οκτώβριος. Ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του: «Δεν είμαι μηχανή του σεξ, είμαι μηχανή γραψίματος»...
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr