Άκης Πετρετζίκης: Υπέροχη, λαχταριστή, νοστιμότατη τούρτα φιστίκι με biscotti

Η πιο νόστιμη τούρτα που έχετε δοκιμάσει. Φτιάξτε την και καταπλήξτε τους πάντες! 

Υλικά

Για την τούρτα

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. μασκαρπόνε
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια 
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 590 γρ. biscotti με φιστίκι Αιγίνης και γλυκάνισο (Τα μπισκότα του Άκη)

Για το frosting

  • 300 γρ. σαντιγί
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια, το κονιάκ, το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να πήξει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Στην συνέχεια αυξάνουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πήξει και να πάρει την υφή της σαντιγί.
  • Στρώνουμε με διάφανη μεμβράνη μια στρόγγυλη φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ., φροντίζοντας η μεμβράνη να προεξέχει περιμετρικά.
  • Από πάνω απλώνουμε μία στρώση από την κρέμα. Τοποθετούμε το ⅓ από τα μπισκότα και καλύπτουμε άλλη μια στρώση από την κρέμα.
  • Βάζουμε και το άλλο ⅓ από τα μπισκότα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ακόμη μια τελευταία φορά τοποθετώντας την τελευταία δόση της κρέμας και από πάνω το τελευταίο ⅓ από τα μπισκότα.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη την τούρτα και βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ να σφίξει.
  • Ανοίγουμε τη μεμβράνη και ξεφορμάρουμε την τούρτα ανάποδα πάνω σε μια πιατέλα.

Για τo frosting

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη σαντιγί, τη ζάχαρη άχνη, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Με μια μαρίζ στρώνουμε τη σαντιγί γύρω γύρω από την τούρτα.
  • Στολίζουμε από πάνω την τούρτα με τα μπισκότα και γύρω γύρω με το τριμμένο φιστίκι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr