Τοpwoman η Γαλλίδα Ζεσικά Πρεαλπατό - Ανακηρύχθηκε η "καλύτερη ζαχαροπλάστρια του κόσμου" με τα ασυνήθιστα επιδόρπιά της (φωτό)

Φτιάχνει ασυνήθιστα γλυκά! 

Η Γαλλίδα Ζεσικά Πρεαλπατό, η δημιουργός τολμηρών και ασυνήθιστων επιδορπίων με βάση τα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, ανακηρύχθηκε η καλύτερη ζαχαροπλάστης του κόσμου από την κατάταξη του World's 50 Best Restaurants (Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου).

Η 32χρονη ζαχαροπλάστρια του εστιατορίου Plaza Athenee στο Παρίσι, βραβευμένου με τρία αστέρια Μισελέν, η οποία "συμβολίζει την τόλμη και τη μοναδικότητα των πιάτων της" είναι η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει αυτόν τον τίτλο, υπογράμμισε η Ελέν Πιετρινί, διευθύντρια της κατάταξης που καθιερώθηκε το 2002.

Η συνάδελφός της Κριστέλ Μπρουά, μια άλλη ζαχαροπλάστρια του επίσης τριάστερου παρισινού Pre Catelan, είχε ανακηρυχθεί πέρυσι η καλύτερη ζαχαροπλάστης εστιατορίου από την οργάνωση Les grandes tables du monde (Τα μεγάλα τραπέζια του κόσμου).

"Έχω μείνει κατάπληκτη", είπε η Πρεαλπατό μετά τη βράβευσή της. Είναι ένα "ωραίο δώρο", πρόσθεσε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nos petites cerises de chez @yannickcolombie ?? @juliettefloch @robiingiirard @odalrichgrein @rudyperrodin #naturalite #desseralité #alainducasseplazaathenee #fruit #cerises #fruitsfrais #cherry

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jessica Préalpato (@jessicaprealpato) στις

Τα επιδόρπιά της εντάσσονται στην αντίληψη της "φυσικότητας" (naturalite -- γευστικές δημιουργίες με χρήση κυρίως φυσικών προϊόντων), την οποία υποστηρίζει ο διάσημος σεφ Αλέν Ντικάς, μέντορας της Ζεσικά Πρεαλπατό, η οποία προτείνει με τη σειρά της τη «desseralite» (από τις λέξεις dessert, επιδόρπιο + naturalite, φυσικότητα). Αυτός είναι και ο τίτλος του βιβλίου της, στο οποίο προτείνει τις συνταγές για 50 επιδόρπια που ετοίμασε στο Plaza Athenee.

Ανάμεσα στις τελευταίες δημιουργίες της, είναι τα επιδόρπια με φράουλες και έλατο, με μπύρα και ραβέντι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kakis japonais merci Jean-Philippe Zham ? #adpa #alainducassejapon #alainducasse #naturalite #desseralité #kaki #japonesestyle #fruit

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jessica Préalpato (@jessicaprealpato) στις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Betterave sumac amarante @juliettefloch @rudyperrodin @inescharonnet @odalrichgrein #fanesdebetterave #betterave #poivreducambodge #amarante #sumac #pastry #naturalite #desseralité #glutenfree

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jessica Préalpato (@jessicaprealpato) στις

"Τα επιδόρπια αυτά δεν είναι κατ΄ανάγκην ωραία, είναι μια δουλειά που δεν είναι εύκολη, που δεν αναγνωρίζεται πάντα και που αποτιμάται λίγο. Είμαι  κατενθουσιασμένη που αυτό το είδος ήρθε στο προσκήνιο" σύμφωνα με το ΑΠΕ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La team du plaza vs noël... let s go! @maxence.barbot #plazaathenee #palace #paris #noel #hiver #monbeausapin #sapin #chocolate #chocolatelover #pastryteam #pastrylover #dcmoments

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jessica Préalpato (@jessicaprealpato) στις

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr