Ντίνα Νικολάου: Απολαυστική & δροσιστική τούρτα παγωτό γιαούρτι με μαρμελάδα νεκταρίνι
Το γιαούρτι σερβιρισμένο με μαρμελάδα είναι πολύ συνηθισμένο επιδόρπιο. Σε αυτή την παραλαγή τούρτας παγωτό είναι το κάτι άλλο... Είναι πανεύκολη, εντυπωσιακή και πεντανόστιμη!
Υλικά
- 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος (φυτική)
- 150 γρ. μαρμελάδα νεκταρίνι
Για το σερβίρισμα
- ½ κουτί πουράκια σοκολάτας
- 3-4 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού νεκταρίνι
- 1-2 νεκταρίνια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση
- Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάω σε σφιχτή σαντιγί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω καλά, το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτω λίγη λίγη τη σαντιγί και ανακατεύω απαλά μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
- Στρώνω μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή μια φαρδιά σαλατιέρα με διάφανη μεμβράνη. Αδειάζω το μισό μίγμα του παγωτού. Σκορπίζω τη μισή μαρμελάδα νεκταρίνι και ανακατεύω απαλά με ένα πηρούνι. Σκεπάζω με το υπόλοιπο μίγμα του παγωτού και την υπόλοιπη μαρμελάδα. Ανακατεύω και πάλι απαλά με ένα πηρούνι για να σκορπίσει η μαρμελάδα.
- Βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
- Βγάζω την τούρτα από την κατάψυξη και με τη βοήθεια της μεμβράνης αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα. Κολλάω περιμετρικά τα πουράκια σοκολάτας και καλύπτω την επιφάνεια με μαρμελάδα. Στολίζω με τα φρέσκα νεκταρίνια και σερβίρω.
WHO IS WHO
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr